Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 21 april 2007

The incredible Samplerman

Soms is er gewoon weinig om te laten zien en dan moet je een beetje creatief zijn.
Dit zijn mijn twee sampler breirollen. De grootste is inmiddels ruim vier meter (na de laatste meting en dat is al weer even geleden) en er wordt nog steeds zo nu en dan een stukje verder aan gebreid.
De kleinere rol is een "replica" Sampler M, niet helemaal comme il faut want ik heb een ander tussenribbeltje dan in het origineel en bovendien heb ik – om het ding een beetje recht te houden aan weerskanten een drietal ribbelsteekjes toegevoegd. Als ik alle patroontjes van Carla’s origineel heb gebreid hecht ik hem af en is deze klaar. Daarna begin ik aan Carla's nieuwe uitdaging: Sampler CM. De eerste vijf patroontjes staan inmiddels online en ze zien er prachtig uit. De lange rol laat ik naast Sampler M nu en Sampler CM straks gewoon aangroeien, er zijn patroontjes genoeg.

Heb je zin om mee te breien dan kun je je bij Knitalong Sampler M aanmelden.

Geen opmerkingen: