woensdag 30 juli 2008

Petits points

Gisteren schreef ik over "boekjes" en besprak er maar eentje. Het zal niemand verbazen dat er vandaag weer een boekje op het menu staat.

maar eerst mijn Award, ik kreeg hem van Josephine en zij schreef in haar jury-rapport dat ik tot de top vijf van haar favoriete logs behoor. Een hele eer, waarvoor mijn grote dank!

Het is heerlijk als je merkt dat je logs graag gelezen worden, dat merk je achter de schermen aan de statistiekjes, dat merk je privé in je mailbox en in het echte leven: mensen die je maar half en half kent en die jou op een tentoonstelling of Bee komen vertellen dat ze vaste lezer van jouw log zijn, geweldig leuk!

Je merkt het aan de vele reacties die toch dagelijks weer op het weblog geschreven worden, aardige attenties of bijzondere cadeau’s die je bij verrassing op de mat vindt. Over dat laatste komt binnenkort nog een logje maar nu eerst verder met

De Award

Josephine, Bedankt! Ik hoef jou natuurlijk niet te vertellen dat jij ook tot mijn top 5 behoort!

En dan is het de bedoeling dat ik deze award ook weer doorgeef en daar heb ik dan toch vaak wat moeite mee: er zijn zoveel redenen waarom ik graag hier of daar lees, bij de een omdat ze zulke mooie verhalen vertelt, bij de ander omdat het gewoon zo’n aardig mens is, bij de volgende omdat er steeds prachtig handwerk te bewonderen is, kortom er is geen beginnen aan.

Eigenwijs als ik ben – ik ben nu eenmaal geen mens om regeltjes op te volgen – wil ik toch een iemand nomineren en wel l’heure blue, het weblog van Elisabeth. Zij zoekt en vindt steeds heel bijzondere dingen op internet en gaat er dan zelf op geheel eigen wijze mee aan de slag. Tussen die creatieve uitstapjes in weet ze mij ook nog te boeien met mooie gedichten en andere bijzondere onderwerpjes. Voor mij is Elisabeth een inspiratiebron en als je haar nog niet kent, ga er eens langs en laat je verrassen!

En na al deze feestelijkheden weer terug waar we begonnen waren: boekjes

Dit was mijn tweede boeken-aankoopje:

Ruim 140 bladzijden met duidelijke patronen, mooie sfeerfoto’s van het borduurwerk en boordevol leuke ideetjes om zelf aan de slag te gaan. Het boek is handig ingedeeld in vier hoofdstukken: messages, cuisine, monogrammes en abcédaires. Bij dat laatste hoorde ik mijn lief "enthousiast" zuchten: "leuk, een alfabet, die heb je nog niet". Mijn lief denkt dat je met een serie letters wel toe kunt.

Mooi sfeerplaatje bij het hoofdstuk abc;edaires met een kleine greep uit de vele lapjes die er te maken zijn. Ik heb mijn oog laten vallen op een prachtig vlinderlapje. Ik hoop dat ik dat bijtijds af kan hebben voor het vlinderproject van Dijn.

In het hoofdstuk Cuisine kom je o.a. deze twee harten tegen, het linkerpatroon met een hart van twee kersjes, het rechter met de letters C U I S I N E in het hart verstopt.

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Marabout die prachtige handwerkboeken uitbrengt voor een zeer plezierige prijs.

Ik betaalde er €15 voor
Petits points en toile de lin
ISBN 978-2-501-04734-0

Tot slot wil ik dit boek ,ook van Marabout onder de aandacht brengen, Ik zag het laatst in een boekbespreking in een tijdschrift en dit lijkt me nu echt iets voor Elisabeth oftewel l’heureblue.
Ik heb het nog niet in de winkels zien liggen maar het lijkt me beslist de moeite waard!

20 Reacties

Geen opmerkingen: