zondag 27 juli 2008

Het hoekje om

Geen vakantiekoffer de deur uit zonder een handwerkje. Eén handwerkje? ik had eigenlijk nog wel wat meer mee voor...

Noodgevallen zoals het licht bijvoorbeeld. Dat was vrij slecht eerlijk gezegd in ons hotelletje: een winterski-sportvakantie gebeuren op zo’n alp dus dan weet je het wel: veel "gezellig" houten wandjes, donkere vloerbedekking ( enig idee hoeveel nattigheid er uit een paar skischoenen komt?) en een gezellig sfeerlichtje op de kamer. Voor de zekerheid ook de breirol maar meegenomen, dat kan ik desnoods met mijn ogen dicht en ook nog een nieuw werkje voor als de merklap toevallig af zou komen.

De breirol is niet uit de koffer geweest want het viel uiteindelijk mee met de merklap: ik was bezig met de alfabetten en dat is niet zulk moeilijk tel- en kleuren werk, dat ging in de schemering ook prima ;) Ben ik zo tussen de bedrijven door toch nog een heel eind gekomen:

Ik zal het nieuwe stukje nog wat duidelijker doen:

De alfabetten zijn af, het zijn er drie geworden en ik kwam toevallig zomaar leuk uit ;) Je moet soms een beetje geluk hebben in ‘t leven. Naast de bovenste grote M paste nog een klein hartje over een draadje en er komt nog iets in de buurt van het wiegje. Zelfs met de rand ben ik nog een aardig eind gekomen maar dat was wel wat moeilijker te zien: veel gepriegel met drie kleuren roze dicht op elkaar geborduurd. Ik had bovendien helaas het boek niet meegenomen waar het randmotiefje in staat dus ik moest van de lap af borduren. Nog zeventien rozen heb ik uitgerekend en dan kan het lapje naar de lijstenmaker.

Waar ik eergisteren pas achter kwam toen ik het vorige logje maakte is, dat ik het boek waar ik de meeste motiefjes uit heb gehaald

twee jaar geleden daar in Frankrijk heb gekocht. Grappig dat ook dit weer zo netjes op z’n plekje valt.

Alweer toeval is het feit dat alle vier de roosjes op de hoeken van de rand toevallig hetzelfde zijn, onbedoeld leuk!

Mijn lapjes aankopen waren zeer bescheiden: een echt quiltlapje uit de winkel "Au fil d’or" in Sallanches en twee uit de woonwinkel Angel des Montagnes (even op de rode hartjes klikken voor de collectie) nog een bandje erbij en twee bedeltjes:

Het voorbedrukt-"geborduurde" lapje komt uit de quiltwinkel en de twee streeplapjes uit Angel des M.

Ook mocht er een tijdschrift mee naar huis ( deFil en aiguille) omdat er een aantal aardige rode miniatuurtjes in staan, leuk voor mijn quiltwinkeltje en verder nog een los patroon.

Met het patroon ben ik ook erg blij; het is een letterlapje met verschillende monogrammen in diverse steekjes. Ik vind het een uitdaging om zo iets te borduren maar met eventueel wat hulp zo hier of daar moet dat toch lukken. Hier is een wat duidelijker afbeelding hoe ‘t lapje wordt:

Mijn logje is inmiddels lang genoeg dus mijn drie nieuwe boeken houd ik nog even op voorraad, daarover een andere keer meer

dag!
18 Reacties

Geen opmerkingen: