vrijdag 15 februari 2008

Het lapje van Sophietje

Eindelijk kan ik het lapje waar ik maandenlang aan geprutst heb en wat ik hier op een klein

stukje na zorgvuldig verborgen heb gehouden laten zien. Nog niet alles, want door de hectiek van maandag zijn niet alle fotootjes zo gelukt zoals ik wil.

Het quiltje hangt inmiddels in Sophie’s kamertje en is een soort merklap in lapjeswerk. "Alles" wat je op de gemiddelde merklap tegenkomt is er op te zien: van de diverse motieven tot een geborduurd alfabet en natuurlijk ontbreken ook de cijfers niet. Maandag kort na het blije nieuws ben ik snel begonnen met het borduren van de namen en op een ander lapje de preciese geboortedatum. Het viel nog niet mee om dat tussen de vele telefoongesprekjes in te doen. Omdat wij zondag al het idee hadden dat de bevalling op komst was, had ik vast een klein beginnetje gemaakt met 1...februari. Zodoende hoefde ik daar dus alleen nog maar een cijfer 1 aan toe te voegen om ook dat stukje klaar te hebben.

Alle motieven heb ik eerst op aparte lapjes samengesteld. Toen ik zo alle "eilandjes" klaar had ben ik ze gaan rangschikken, vastnaaien met kleine steekjes en pas daarna ben ik ze gaan versieren met knoopjes en geborduurde steekjes.

In het midden van het lapje staat een boom

met aan de voet van de stam een klein picknickmandje, een van de vele charms die ik in de loop der tijd heb verzameld. In de boom hangen dik gevulde appeltjes van stof. Binnenkort gaan we een klein fruitboompje planten voor Sophie net zoals we indertijd voor Elise hebben gedaan. De 8 van 2008 heb ik er pas na 1 januari op durven naaien. Ik heb het op een klein lapje van de gele stof gedaan waarop ook de naam en de datum zijn geborduurd. Rondom de boom een peer, een citroen, een perzik en een appel. De appel wordt bewoond door rupsje nooitgenoeg. De vogeltjes rechts en links lijken wel nichtjes van de krullevaar, de vleugeltjes zijn dubbelgestikte hartjes. Rondom de boom is een alfabet in rode steelsteekjes met onderaan de cijfers.

Links onder de boom is het lapje met de naam Sophie Elisabeth, opgebouwd uit een aantal verschillende lapjes die met siersteekjes op elkaar zijn geborduurd. Erboven zie je drie hartjes die ik met dit apparaatje heb gemaakt en ook rechts naast het naambordje zijn hartjes te vinden,dat zijn de hartjes die je bovenaan dit logje ziet.

helemaal rechtsonder staat een huisje;

de groene ondergrond is een lapje stof met erwtjes motief, maar daarover later meer. Het huisje heeft een bloementuintje in borduursteekjes en op de hoek staat oma al te wachten op de komst van haar kleinkind. Ook "oma" is een knoopje uit mijn rijk gevulde knopendoos.

13 Reacties

Geen opmerkingen: