maandag 9 juli 2007

Een quilt voor hem, I

Zo heb je een hobby en zo neem je je lief mee naar een tentoonstelling over je hobby. Tentoonstellingen in Nederland bezoek ik meestal met vriendinnen maar tentoonstellingen in het buitenland koppelen we vaak aan een korte of langere vakantie en dus ging mijn lief mee. Eerst alleen als fotograaf maar gaandeweg begon hij het zelf ook te waarderen. Vooral de gevarieerde tentoonstellingen ieder najaar in de Elzas vindt hij echt leuk.

Zijn favoriete tentoonstelling is die in de Eglise des Chataînes waar vrijwel altijd de tentoonstelling van Amish- en Mennonieten quilts gehouden wordt. Twee jaar geleden vroeg hij of ik voor hem zo’n quilt wilde maken; het patroon had hij al in zijn hoofd. Hij heeft zelf de lapjes uitgezocht in het Franse winkelgebeuren en dit is waar we mee thuiskwamen.

zoals gewoonlijk zijn de kleuren op de foto weer net anders dan in het echt dus ik geef er een korte beschrijving bij van de kleuren.

van boven naar beneden:
zalmrose, cyclaamrood, rood, donker (bordeaux-)rood, rode kool rood, licht appelgroen, mosgroen, zachtgeel. Het cyclaamrood knalt een beetje en dat hoort wel bij een Mennonietenquilt. De twee donker-roden zijn dieper van kleur dan op de foto en de groenen ook.

Door allerlei oorzaken kwam het er niet eerder van om aan zijn quilt te beginnen maar gisterochtend heb ik zijn lapjes neergelegd en een plan bedacht.

Geen opmerkingen: