zondag 24 januari 2016

nee, niet weer.....

Geen paniek, mensen, deze week heb ik niets af gekregen en en ben ik alleen verder gegaan met de Dingen die boven op de stapel liggen. Ik werkte aan mijn Boutis-werkstukje voor de cursus die ik in maart hier ga geven. Daarnaast werd er ook flink doorgeborduurd aan mijn inmiddels zeer kleurige en....fleurige DMC kleurenstaaltjes 'boek'. Er kwam een mooi boeketje met rozen; nog een heel gedoe om van een tekening met alleen kleurenblokjes te werken. Wel erg leuk om zo'n oude tekening dan vervolgens in nieuwe kruisjes geborduurd te zien! Ook werden er twee segmentjes toegevoegd aan het boekje, ik ben op dit moment met 'de groenen' bezig, eigenlijk niet mijn favoriete kleur, maar al bordurend leer ik ook die te waarderen.
Een all over patroontje in groenen en een mooie grote letter M kwamen er deze week bij. Het 'all over' patroontje staat straks prachtig naast mijn bloemenpracht:
Nu ben ik bezig om in een wat saaie bruingroen (of is het groenbruin) te borduren. Het wordt een groot motief wat onderdeel was van de eerste e-cursus marken. Over deze kleur vertel ik (misschien....en als ik het niet vergeet.....) een volgende keer meer... Fijne zondagavond!

9 opmerkingen:

Truus zei

Dit noem ik niet echt -niets afgekregen.
Je hebt toch weer enkele borduurwerkjes gemaakt waardoor je wat verder gekomen bent. Oke dat is niet echt een werkje afmaken maar je kunt weer met een volgend onderdeel verder.
Leuk dat je deze cursus gaat geven.
Gezellige avond en veel borduurplezier.
groetjes,Truus uit Drenthe

Lida zei

Beeldschoon, zowel dat boeketje als de twee andere bladzijdes van je boekje! Zit ervan te genieten! Groetjes
Lida

Lous Reesink zei

Prachtig!, komen daar alle dmc kleuren dan in?

marcella zei

@Lous, alle kleuren die in 2013 op de kleurenkaart stonden. Die kleurenkaarten veranderen steeds dus echt actueel ben je maar even ;)

LMMCRL zei

Volgens mij zijn er dat toch ook nog erg veel, maar het is erg leuk, succes !

kaneeltje zei

Wat mooi, Marcella ! Die kleurencombinatie van de mistletoe vind ik schitterend...en ja ik ben gek op groen dus vind je 'all over'patroon erg mooi ! Voor de data van de handwerken op Marken begeleiding moet ik dan bij Mariannes site zijn ?

Gerard zei

Prachtig dat DMC kleuren boekje. Je maakt er een waar kunststuk van!
Groen is ook niet echt mijn favoriete kleur en toch ben ik daar mee RPW 2016 aan het borduren...

Chris zei

Pffff, dat ziet er weer supermooi en fijntjes uit!

Guusje, zei

Het ziet er prachtig uit. Erg mooi om te zien hoe het groeit en leuk om het af te maken.