zaterdag 13 februari 2016

Een kleurig boekje open doen......

Het kon niet uitblijven natuurlijk, 2016 staat in het teken van het afmaken van projectjes die zijn blijven liggen en dan komt er zo nu en dan iets AF!.
Het was beetje ploeteren op het laatst want groenen en grauwen zijn bepaald niet mijn favoriete kleuren. De afspraak met mezelf was om de kleuren die op de blokjes aan de achterzijde van elke 'bladzijde' staan te gebruiken voor de voorkant van hetzelfde blad. Voor zwart had ik al een dergelijk ornament in gedachten, bij andere kleuren was het soms even zoeken naar een mooie toepassing.
Traditie zoals in de omkranste Lier en de monogrammen gaan hand in hand met modernere kruissteekjes zoals de haasjes en het patroon van dit vosje wat je de laatste weken overal voorbij ziet komen.
Het vosje maakt deel uit van de stitch-along "Joyful World by The Snowflower Diaries". Aan het gehele project ga ik niet meedoen, het vosje mocht in mijn DMC-leporello vanwege mijn kerstboomvosje uit 2015:
.....
Dit is ook zo'n klassieker, het lint met 'souvenir' uitgespaard.
Voor de goudkleuren koos ik kronen.
Het Marker motief borduurde ik in een drabbig groen, dat goed lijkt op de kleur die oude vernaaide linten krijgen als het zwart een beetje begint te 'vergelen'. Ik gebruikte daar eerder al soortgelijke kleuren voor, maar deze is ronduit TOP!. en dan zijn we inmiddels aan het eind van mijn rondleiding, jullie hebt alles gezien inmiddels
en mijn boekje gaat nog eenmaal open, ditmaal voor de kleurenblokjes aan de achterkant.....
Geheel ontkleurd ben ik verder gegaan met mijn oude 'liefde', monogrammen in witwerk, óók mooi!!

11 opmerkingen:

Jeanny zei

Wouw Marcella, PRACHTIG!!!!

Truus zei

Een prachtige leporello vol met kleurtjes en patronen! Dit is een mooi pronkstuk geworden. Je stopt dit toch niet weg in een doos maar zet het te pronken waar alle bezoekers bij jou van kunnen genieten?
Gezellige zondag
groetjes, Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Zeer origineel, zeer bijzonder, een heel grote proficiat!M.H.

Marianne zei

Wat is het een mooi boekje geworden!
#Marianne#

Marlien zei

Mooi!!!
Ik lees al een tijdje mee, maar het kwam er nog niet van om te reageren.
Heb een zwak voor boekjes en heb ook net zelf mijn eerste af.

Chris zei

Geweldig Marcella! Wat een werk. Hoe lang is dat boekje als je het helemaal open legt?

Yolanda zei

WoW.... echt prachtig... heel bijzonder

marcella zei

Chris, het boekje zal ruim 2.5 meter lang zijn schat ik.

De borduurvrouw zei

Ooooooooooooh, schitterend Marcella. Ben ook weg van je monogrammen. Groetjes, Nienke

Lida zei

Wow wat schitterend is je boek geworden! Een heel bijzondere affo! Nu ben heel benieuwd wat je allemaal voor letters ga gebruiken, deze zien er ook al zo mooi uit! Groetjes
Lida

Polders & Pins zei

Beste Marcella,

zo'n boekje is helemaal 'nieuw' voor mij. Je borduurt dus aan de ene kant een afbeelding en aan de andere kant kleurnummers van DMC? Zoek je dan kleurgroepen bij elkaar? Ik vind het heel erg mooi. Prachtig blog, ik geniet van je posts.
Hartelijke groet,
Jacoba