Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 23 februari 2016

De Q van Gerard

In de reacties op mijn vorige bericht las ik wat gerard schreef over zijn Q..... "Prachtig zijn de letters van je monogrammenlapje. Ooit ben ik begonnen te proberen een momogram te maken, de Q, rara waarom de Q? Halverwege zag het er zo afschuwelijk uit, dat ik het simpel in de kachel heb gegooid en katoen brandt heel goed! Ik durf nooit meer zo'n Franse letter te maken. Hahaha" Natuurlijk ben ik ook ooit zo begonnen, mijn eerste stopjes? hm.....mijn eerste monogram, hahaha, dat zal ook wel ergens onder in een kast liggen. Niet verbrand, want een mens wil nog wel eens kunnen lachen bij het opruimen :) Mijn eerste en voorlopig laatste Q ging me heel wat beter af. Tenslotte leren we steeds wat bij, zelfs zonder oefenen...gewoon omdat je aldoende steeds een stukje verder komt met handwerken en de vele prachtige technieken.
De letter R staat er inmiddels ook op al was dat zeker een tandenbijtertje. De kunst van deze manier van borduren valt of staat met een geslaagde ronding en/of een mooie hoek...waar begin je voorzichtig je steekjes te kantelen en hoe zorg je ervoor dat je precies daar uitkomt waar je wilt.....maar.....spannend is het wel en hoe fijn is het om te zien dat het gelukt is zoals je je had voorgesteld?

6 opmerkingen:

Truus zei

Prachtige letterlap gaat dit worden!
Ooit had ik van mijn Moeder een groot papieren 'boekwerk' waar allemaal letters en monogrammen in platsteek en kruissteek in stonden.
Helaas heb ik het niet meer.
Veel borduurplezier
groetjes, Truus uit Drenthe

Rian, zei

Zo knap! Met één verkeerd steekje kun je al het moois verprutsen. Prachtig borduurwerk!

Annelies zei

Ook ik dacht maar aan één woord : knap !!

Gerard zei

Wie weet durf ik het toch nog eens een keertje om monogrammen te maken of laat ik heel bescheiden blijven: één letter, maar voorlopig heb ik andere lappen onder handen. In ieder geval vind ik jouw letters prachtig (en natuurlijk) ook knap!

marcella zei

Natuurlijk ga je ooit weer een monogram maken, Gerard. Alle begin is moeilijk, ook voor mij en dat is toch ook niet erg? Voor mij is dit lapje weer een goeie oefening waardoor het een volgende keer nog weer wat beter gaat....Op naar de perfectie :)

Monica zei

Wow, Marcella, wat wordt dit weer een super mooi letterlapje, succes met de volgende lettertjes.