Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 6 maart 2016

Een nieuwe lap en een oude, I

Vanmorgen legde ik de laatste hand aan de zoom van mijn monogrammenlap en zette daarmee de laatste steekjes aan deze uitdaging.
Wat heb ik er veel van geleerd.....en wat heb ik genoten van het maken. Kruissteekjes zijn bij mij nogal eens "voor de heb". Dan vind ik het oude merklapje gewoon fijn (mooi) om te hebben en in dat geval zet ik - eveneens met plezier de vele steekjes die zullen leiden tot mijn eigen exemplaartje van De Lap. Leren, oefenen en je oefeningen beloond zien is van een geheel andere orde.
Hier genoot ik van elke letter, van elke steek. Ik begon dit lapje in 2010 maar had het eigenlijk te druk ( Tentoonstelling in De Lier) om het af te maken. Moeilijk vond ik het ook....met de jaren kwam kennelijk ook de wijsheid want het ging deze keer van een leien dakje...
"Wat ga je er mee doen" vroeg mij deze week iemand. Het was nog wel een handwerkster uit mijn borduurgroep... Een vreemde vraag.....niets natuurlijk, gewoon een beetje PRONKEN :)

7 opmerkingen:

Marlien zei

Bekende vraag ;-)
Het "moet" nuttig zijn.
Maar het nut zit hem volgens mij al in het plezier van het maken.
En nu is ie gewoon heel fraai.

betty prins zei

Het maken is het feestje, het resultaat de kers op de taart en dan mag iedereen het zien en van genieten!! He is heel mooi Marcella!

Annemieke zei

Héél erg mooi! Dat zou ik nog weleens willen proberen, omdat het mij wel zo lastig lijkt om het zo mooi te krijgen.
Die laatste vraag is een vraag van niets natuurlijk;)
Groetjes
Annemieke

Willy zei

Met zo'n prachtig lapje kun je nooit genoeg pronken.

Lida zei

Daar mag je mee pronken en wat is het mooi geworden! Die letters zijn zo prachtig en zo verfijnd! Puur genieten voor mij! Groetjes
Lida

marcella zei

Willy, er komt nog een pronkstukje aan, oud en niet door mij gemaakt maar ik denk dat er bij jou dan wel een lampje gaat branden ;)

Jeanny zei

Geweldig mooi Marcella!