Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 21 februari 2016

Bij Quirine of Qwendolyn

Mijn witte monogrammenlapje heeft weer een heleboel letters erbij gekregen de afgelopen week. Ik probeer een letter per dag te doen en ook dan schiet het lekker op. Straks is er weer een theedoek leeg en kan er een patroon worden opgeruimd....Dat voelt goed!
De laatst geborduurde letters zijn NOP,al kreeg ik ze bepaald niet voor nop geborduurd. Het blijft een leerproces, die monogrammen, maar....het goede nieuws is dat het steeds beter gaat en meer lijkt op wat ik zou willen.
Ik begon jaren geleden aan dit lapje nadat ik het op internet had gezien en in Frankrijk het patroon tegen kwam..Het is gemaakt door marie Suarez. In het patroon wordt met DMC in roze en wit gewerkt en ik doe het op mijn eigen manier met soms andere steken, soms een andere letter en vooral met andere garens....zijde en katoenen garens, dun en dikker en allemaal wit. Zo mooi!
De letter D bijvoorbeeld heb ik veranderd. Ook de V ga ik waarschijnlijk anders doen dan op patroon staat getekend. Vandaag ben ik bij de letter Q aanbeland.
"maar wat ga je dan doen als de letter klaar is?" ik hoor het jullie vragen.... dan werk ik een paar steekjes verder aan mijn super Vierlande:
Een mega uitdaging: het linnen is zeer fijn, 22 draads dus 11 x 11 kruisjes per vierkante cm en het patroon is groot want dit is pas 10% van het geheel.....die komt niet af in 2016 :)

9 opmerkingen:

De borduurvrouw zei

Het is weer beeldschoon wat je ons laat ziet, je letterlap wordt schitterend. Die techniek staat ook nog op mijn verlanglijstje om een keert te leren.
Wat een mega Vierlandenlap gaat dat worden, prachtig. Groetjes, Nienke

Anoniem zei

Wat prachtig, die sierlijke letters in het wit, werk voor gevorderden :-))
En wat je andere 'werkje' betreft: dat is zeker een heel fraaie Vierlande sampler Marcella en als er aan de rechterkant van het patroon een rozet is met satijnsteken in een afwijkende kleur werken we aan dezelfde sampler. Ik borduur de patronen met donkerbruine zijde van Venne en ik word er telkens heel blij van.
Maar wat lees ik nou .... die komt niet af in 2016? Jouw werktempo is zo hoog dat ik verwacht dat jij de finish ruim voor het einde van 2016 haalt, zelfs als je daar helemaal niet op uit bent.
Veel plezier met je uitdagingen.

Maria.

Evelyne zei

Prachtige letters! Je Vierlanden is een hele uitdaging, maar tijdens het borduren is het ook al genieten, dus waarom haasten!

groetjes,
Evelyne

Anny zei

Oh, die vierlandentoernooi lap! Een echte uitdaging. En die letters: gewoon fraai!

Jeanny zei

Prachtig monogrammen lapje!!!

Gerard zei

Prachtig zijn de letters van je monogrammenlapje. Ooit ben ik begonnen te proberen een monogram te maken, de Q, ra ra waarom de Q? Halverwege zag het er zo afschuwelijk uit, dat ik het simpel in de kachel heb gegooid en katoen brandt heel goed! Ik durf nooit meer zo'n Franse letter te maken. Hahaha.
De super Vierlande is nu al mooi!

Chris zei

Die letters liggen er echt bovenop, op de stof.
Ik heb nog lakens en andere zaakjes met de monogrammen door mijn moeder gemaakt. Zelfs had ik nog het een en ander met blauw getekend, die moesten nog gedaan worden. Nog van voor haar huwelijk in 1933.

betty prins zei

Je letters zijn mooi, zo wit op wit..dat doe ik je niet na, net als die Vierlanden...prachtig en zulke kleine kruisjes...

Our photos zei

Je letterlap wordt schitterend!
Suzi

http://suzi7.blogspot.nl/