maandag 4 januari 2016

Een Man Laat Zijn Hond Uit En Wat Je Dan Ziet Is Merkwaardig

Als ik een dergelijk bericht zie op Facebook met elk woord beginnend met een hoofdletter ben ik meestal snel weg..... Maar nu je er toch bent kun je net zo goed even naar mijn merklapje kijken :)
Eigenlijk was ik niet van plan om mee te doen, met de motiefjes per maand van Merkwaardig. Dat niet-meedoen lukte overigens prima al wilde ik wel graag het grote vierkant borduren, een prachtig motief als je het mij vraagt. Maar goed, ik was druk bezig met mijn Marker Pronkrol en had te weinig tijd om daarnaast weer nieuwe dingen op te pakken....
Tijdens de zomervakantie logeerde kleindochter Sophie hier en omdat zij graag op mijn laptop een spelletje wilde spelen en ik op zoek was naar een bepaald lapje besloot ik 'werk en meisje' te combineren en zocht met een grote doos op schoot naast Sophie die heerlijk zat te spelen naar het gewenste lapje linnen. Dat vond ik niet in die doos, maar wel zag ik een oud verstellapje. Omdat er bij de motiefjes net een ruiter te paard was gekomen, was het idee om een marker merklapje te maken al een beetje in mijn hoofd opgekomen. Het verstellapje was niet gemerkt of gedateerd en eigenlijk was het helemaal niet bijzonder dus ik besloot het te gebruiken voor de Merkwaardige motiefjes.
Als snel was ik helemaal bij want de motiefjes waren niet zo groot en het was er meestal maar een per maand. De alfabetjes verving ik door lettertypes die op Marken gebruikt werden. Van de randen gebruikte ik het kleinst mogelijke deel.
In het kransje, niet echt 'van Marken' borduurde ik een M en een W. In de rechterbovenhoek met het schip borduurde ik langs de inzet boven en links een randje tandjes. En rechtsonder, naast het splitje, kwam een 'uitkijk', een rijtje Marker randen.
die onderaan in 'witwerk' zijn overgegaan. Ik borduurde daar met broder special in een kleur passend bij het grauwe linnen.
Ook de spinnende aap past prima bij het 'concept Marken'.
Mijn lapje is ruim 27 x 27 groot, de kleuren zijn een selectie uit de kleuren die ik in de Marker Pronkrol gebruikte, het linnen is oneven geweven met 18 resp. 20 draadjes per cm. De man met honden was het laatste motiefje van het project.

12 opmerkingen:

Saskia G. zei

Jouw eigen draai is zó leuk met het uitkijkje en de verstelwerkjes!
Zien we het in Nijkerk?

Janny Ten Haaf zei

Erg leuk bedacht op oud lnnen.

Janny Ten Haaf zei

Erg leuk bedacht op oud lnnen.

Jeanny zei

Wat heb je een juweeltje gemaakt Marcella!!

De borduurvrouw zei

Wat ontzettend leuk om te zien hoe je je persoonlijke invulling, kennis en kunde op deze merklap hebt toegepast. Ik kom net van de blog van Hettie en zij heeft de Merkwaardige merklap verwerkt als Hollandse Delftsblauwe tegeltjes, erg leuk om twee zo verschillende uitwerkingen na elkaar te zien. Groetjes, Nienke

Anny zei

Wat een lief lapje. Maar.. Kan ik die Man Niet Even Lenen? Het giet. Kan ie mooi de hondjes uitlaten.
De beste wensen. Anny en eh, ja die hondjes dus.

marcella zei

je mag de Man lenen, hoor Anny, wil je deze of zijn wederhelft zonder stok die ik niet geborduurd heb?

Lida zei

Wat een bijzonder lapje is dit geworden en zo leuk om een oud stukje te hergebruiken! Heel origineel!
Gelukkig Nieuwjaar, groetjes
Lida

betty prins zei

Wat een snoepie van een lapje is het geworden.ik vind al die Marker motiefjes zo leuk...Als er een tweede leven bestaat, dan wil ik daarin al mijn tijd aan borduren besteden...

Annemieke Van der Tol zei

Wat super origineel Marcella

Gerard zei

Je hebt er een schitterende lap van gemaakt. Heel mooi van kleur en echt "Marker"!

Chris zei

Wat een prachtig lapje is dat geworden. Vooral de Man die zijn hond uit laat, geinig! Zulk fijn werk weer.