woensdag 4 december 2013

voor en na

Ik leef nog een beetje in de 'happy times' van de Elzas in september en de week in de Ardennen begin oktober. Ik had plannen en uitdagingen en was heerlijk op dreef met allerlei handwerkjes. Inspiratie is en was er meer dan genoeg in de E-cursus Marken waarover ik eerder blogde. Er werd een lap gezocht voor een witwerk sampler die geheel in Marker traditie geborduurd gaat worden en vele avondjes besteedde ik aan het maken van de brede open zoom. Bij de cursus horen ook kleine werkstukjes met een knipoog naar Marken, een van de eerste uit de cursus is het samplertje wat op bovenstaande foto nog helemaal niet af is... Er volgde een naaldenboekje en daar mocht ik mijn stempeltje op drukken. Zó leuk als jouw naaldengevalletje vervolgens in patroon als extraatje bij al die deelnemers aan de e-cursus op de virtuele mat valt. Trots en naast de schoenen natuurlijk. Een foto van de andere kant en ook de binnenkant is een pláátje (al zeg ik het zelf ;) Het welkomstcadeautje, een miniatuur pantoffeltje, net groot genoeg voor wat spelden en een vingerhoedje, lag inmiddels ook al kant en klaar te wachten op een onderkomen. Ondertussen vond ik, op mijn verjaardag nota bene, een oud vernaaid lint en een navelbandje uit Marken. Daarna had ik nog net tijd om het samplertje van foto 1 af te maken en het gekregen sigarenkistje ermee te bekleden. Voor het eerst geen lijm in mijn haar of op mijn trui. We gaan vooruit. Toen belandde mijn lief heel onverwacht en heel vervelend op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis en stond mijn wereld even helemaal stil. Nu, bijna zeven weken later begint het leven langzamerhand weer 'gewoon' te worden. Al is mijn lief nog niet helemaal hersteld, we gaan wel de goeie kant op....

14 opmerkingen:

Unknown zei

Maarcella wat een mooie werkstukjes heb je gemaakt zo precies en fijntjes. Ik hoop dat het inmiddels wat rustiger is en dat de vooruitzichten goed zijn, heel veel sterkte.

warme groet Petra

Chris zei

Dat is toch het belangrijkste, dat het met je man de goede kant op gaat. Wat kan je leven er dan ineens heel anders uit zien. Alle aandacht en energie gaan dan daar naar toe.
Je hebt toch weer heel wat moois gemaakt en wat ontzettend leuk dat er een patroontje van jouw naaldenboekje gemaakt is. Wat ik ook zo ontzettend leuk vind, is dat minimini schoentje! Sterkte verder Marcella!

Martine zei

Wat kan je leven toch snel op zijn kop komen staan.
Fijn dat het beter gaat met je gade. Per slot is dat het belangrijkste.

Annelies zei

Dat alles dan ineens zo kan veranderen. Heel veel sterkte !

Anoniem zei

Dan staat letterlijk je wereld stil en op de kop als dit je overkomt!
Hoop en wens jullie nu alleen voorspoed en een algehele beterschap toe en veel sterkte.
Wat leuk dat hetjouw mapje was bij de cursus-dat had ik niet begrepen toen het binnen kwam.
Heb het nu even te druk,maar volgend jaar ga ik weer verder met de cursus.
Sterkte voor jullie allemaal.
groetjes,Truus uit Drenthe

Lida zei

Eerst sterkte en een goed herstel gewenst voor je DH en verder geniet ik natuurlijk weer van de mooie steekjes van jou! Het ziet er allemaal weer geweldig uit! Groetjes
Lida

Anoniem zei

Goed om te horen dat het nu weer de goedekant op gaat met DH. Natuurlijk de allerbeste wensen voor een gehel herstel. Je werd echt gemist! Hoe vaak me niets gevraagd werd:weet jij iets van Marcella? Mooi werk overigens. Anny van rafels en rozen.

Jeanny zei

Dat is ontzettend schrikken Marcella, veel sterkte.
Je werkjes zijn fantastisch en erg leuk als aanvulling in de e-cursus.

Phebe and Jane zei

Jeetje Marcella, wat een schrik ineens. Fijn dat het nu met je lief wat beter gaat, maar het duurt een tijd voor je de schrik kwijt bent, weet ik uit ervaring. Ik hoop voor je dat de grootste ellende achter de rug is en dat jullie een fijne decembermaand hebben.
Je extra naaldenmapje wordt door mij heel erg gewaardeerd! Eens kijken of ik in de kerstvakantie tijd heb.
Groetjes,
Marian

ine zei

Het gaat wel de goeie kant op....dát willen we horen!!

Het was hier inderdaad stil...maar ik dacht (heel naïef dus) aan iets onschuldigs als een vakantie.

Ik heb nog geen steek gezet aan mijn Marker-project. Teveel ideetjes en ik heb dus nog geen keuze gemaakt over hoe en wat ik wil doen.
Maar dat (ik citeer) "naaldengevalletje" gaat er zeker komen!
Dus Marcella, bij deze bedankt voor je stempeltje ☺

Anoniem zei

Wat kan het leven toch raar gaan en inderdaad staat de wereld soms plots helemaal stil om je heen. Fijn dat het nu weer beter gaat met je man en dat jij een beetje kan bekomen van de schrik. Wat is het "gewone" leven met de dingen van alledag dan toch weer fijn. Ik hoop voor je dat je de komende tijd rust zal vinden om weer wat van je beeldschone handwerken te maken.
Groetjes en sterkte, Anneke SK

kaneeltje zei

Soms neemt je leven ineens een andere loop ! Fijn om te horen dat er nu weer vooruitgang is bij je lief ! En ik maar denken dat je heerlijk aan het stoppen en witwerken was....... Het naaldenboekje is schitterend, wil het ooit maken ( zo veel ideeen bij de e-cursus en zo weinig tijd) .

Corina zei

Prachtig borduurwerk laat je weer zien. Beterschap met je lief.

Willy zei

Dat is een nare periode Marcella. Ik vond het al wel stilletjes, maar dit had ik niet bedacht. Beterschap!