Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 17 december 2013

o dennenboom

Eigenlijk moet ik zeggen 'o kunst-boom' maar dat zingt niet zo lekker. Ik kom er eerlijk vooruit, de mijne is niet echt. Sinds een paar jaar was ik in toenemende mate allergisch geworden voor de echte dennennaaldjes en die gaven bij het optuigen van de boom vervelende reacties op handen en armen. Gelukkig zien de kunstige boompjes er tegenwoordig ook tamelijk 'natuurlijk' uit en het luchtje wat we toch ook wel misten komt nu uit een spuitbusje...héél natuurlijk allemaal ;) Mijn boompje is prachtig geschapen, kaarsrecht in een mooie kegel, geen takje springt eruit...kom daar maar eens om bij moedertje natuur... Het is een flink uit de ...ahum...kluiten gewassen exemplaar en er gaan dan ook de nodige ballen in.... Nou ja, ballen, jullie kennen mijn smaak inmiddels...:) Het is meer een aflevering uit 'Tussen Kunst en Kitsch' waarbij de deelnemers enigszins gedesillusioneerd naar huis vertrekken...kitsch, mevrouwtje, kítsch! Gisteravond hebben we ons boompje van zolder gehaald en samen hebben we de balletjes en ander spul erin gehangen. Er gingen er wel zo'n 150 in schat ik. Vanmiddag zijn we naar het tuincentrum gegaan omdat de ballen-haakjes op waren terwijl er nog ballen in de doos lagen. Gelukkig zagen we nog wat aanvulling voor de verzameling kitscherige ballen zoals de koekoeksklok hierboven. Verder gingen er nog wat cupcakes mee naar huis, chique versierd met pareltjes door de betere kerstboomballen-bakker en een puntje aardbeientaart ( zie hieronder) Een vogelhuisje mocht ook mee voor de collectie dus wij zijn weer heel tevreden met ons boompje. Voor eerdere afleveringen van 'De Boom' verwijs ik je naar de decemberblogjes van voorgaande jaren

15 opmerkingen:

Jeanny zei

Ook hier een namaakboom en dan met alleen maar zelfgemaakte en zelf 'gekregen' versieringen en ik ben er weer blij mee!
Mooi is die boom van jullie.

GRANNY'S HOUSE zei

Hij is mooi!
Hier staat ook een kunstboom gevuld met kunst en kitsch, maar dat hoort nu eenmaal bij kerst.

Groetjes
Ines

Lupineke zei

Wat een geweldige versieringen, heerlijk al die mooie ballen en kleurtjes bij elkaar! Jarenlang hebben we ook zo'n boom gehad, vooral de kinderen vonden dat geweldig! Krijg meteen weer heimwee, ha ha!

betty prins zei

Hij is weer mooi, Marcella en al jouw 'kunst' hangt er goed bij...
Hier een echte met ook allerlei vreemd spul erin. Gezellig toch!!

Monica zei

Marcella, énig jouw boompje, daar hou ik wel van. Wij hebben (nog) een echte en dit jaar alle oude en 'antieke'(voornamelijk zilveren) ballen en versieringen van beide ouders en tante er in,m dus ook redelijk kitscherig hi hi. Fijne dagen gewenst

Anoniem zei

Heerlijk zo'n kerstboom en in deze tijd past het toch best?Vind het erg mooi hoor!
Hier alleen de echte kerstboom buiten bij de voordeur met alleen(heel zielig)wat lichtjes erin.
Binnen wel sterren voor het raam en wat ander 'kerstspul'.
Denk dat jouw boom hier binnen de kortste keren op de grond ligt met alle versiering eruit--2 poezen die daar dol op zijn.
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Lida zei

Ja zo is het wel een boom die bewondering bij de kleinkinderen zal oogsten, wat enig al die "kitsch" en wat een gezellig geheel!
Fijne dagen
Lida

marion zei

mijn dochter vind ik dit ook geweldig....ik ook maar een witte boom vind ik net iets mooier.......

Marjan zei

Heel herkenbaar, Marcella! Bij ons ook zo'n fraaie nepperd barstensvol heerlijke kitschballen! Zo leuk!

quiltlodge gerda zei

Ha Ha, hij mag dan namaak zijn, hij is wel duidelijk in juichstemming!

Evelyne zei

Ja ook hier een KUNSTBOOM, vol gehangen met Jim Shore.
Elk jaar weer leuk om de figuurtjes erin te hangen.

Fijne dagen, Evelyne

Basje zei

OOK HIER WAS ER IEDER JAAR EEN NEPPERD, MAAR WE HEBBEN ER DIT JAAR VANAF GEZIEN,. JAMMER NU DUS DE KAARTEN EN DE SLINGER MET KERSTMANNEN , DE STERREN VOOR HET RAAM DE KANDE LAAR, EEN ECHTE OUDE MET OM IEDER ARM OOK EEN MANNETJE EN ALS DIE DAN BRANDENDE KAARSJES HEEFT EN DE CAROLS WORDEN GEONGEN IS HET VOOR ONS SUPER KERTS, ALLEMAAL HEEL FIJNE DAGEN BASJE1910

Anneke SK zei

Heerlijk zo'n boom. Ieder ornamentje heeft een verhaal. Vroeger, als kind, was ik maar wat blij als het trompetje de zomer weer overleefd had of dat huisje met dat besneeuwde dak.
Een boom naar mijn hart!

Gerard zei

Lekkere kitsch is ook mooi! Dat bewijst je namaakboom met de kitsch ballen en dergelijke! Wij zetten al sinds jaren een bemoste tak in een glazenpot, die dan versierd wordt met gouden (kunststof) balletjes en slingers van goud en eigen gemaakte kralen versiersels. Dat is dan onze "kerstboom".
Onze laatste echte kerstboom met wortel staat nu in de tuin een meter of vijf hoog te wezen en groeit ieder jaar verder.

Anoniem zei

Ik heb geen kitsch in huis behalve ieder jaar mijn kerstboom, helemaal leuk vind ik dat compleet met gekleurde lampjes.Fijne dagen.
Groet Jose