Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 29 december 2013

Nog even kleuren in het oude jaar

Het was een tijdje stil rond mijn project 'de kleuren van 2013'. De kleurenblokjes waren al een tijdje klaar en daarna begon het invullen van de achterkantjes. Vier kreeg ik er aan elkaar en toen kwam er een Mexicaanse sampler doorheen die al mijn keurige kleurvlakjes tot een kakelbonte merklap vormde. De sampler is inmiddels af en liet ik een paar blogjes geleden zien. Nu, na de kerst heb ik een lekker zonnige zondagmiddag om verder te gaan met 'het boekje'. Nog geheel in kerstsfeer borduurde ik een takje mistletoe, maretak, in kleuren die ik daar wel bij vond passen. Ik moest daarvoor wel een paar vakjes overslaan maar een kniesoor die daar op let. Ik zie mij al staan met Kerstmis 2014, het boekje boven mijn hoofd en wachtend op een kus van mijn lief... Er waren ook nog een paar andere bladzijdjes bijgekomen in de loop der tijd zoals het motief van de kaft van een heel oude DMC-uitgave Een kroon met een kransje erom heen in het mooiste lavendelblauw wat je maar kunt vinden een 'rijke' letter M en nog wat meer. Ach kijk zelf maar... De kartonnetjes zijn al gesneden en kunnen er zo tussen, maar voor nu borduur ik liever nog even verder, het zit zo lekker met het zonnetje in mijn rug ;) Meer lezen over dit project? klik,klik

8 opmerkingen:

josé zei

Geweldig wat mooi Marcella.

Veel borduurplezier voor 2014 en dat het maar met spetterend en gezond jaar mag worden.

José

Balsemien zei

Wat wordt het leuk, de blauwtjes zijn prachtig, vooral je mooie voorletter ;-). Maar de mistletoe mag er ook wezen, het wordt een hartstikke leuk project!

Basje zei

wat een leuk idee om er misletoe op te borduren, en ndan al die verschillende blauwtjes, Het owrt weer geel mooi, Vandaag geen zon, dus dan maar bij de verwarming Basje

Willy zei

Wat een leuk project is het toch. Die mistletoe past er goed bij. Voor de blauwe borduurtjes heb je ook mooie patroontjes gekozen.

Lupineke zei

Prachtig allemaal, echt genieten van de mooie patroontjes en kleuren!!

betty prins zei

Wat een mooie misteltoe borduurde je. Dat je nog maar veel kussen van je lief in het nieuwe jaar mag krijgen!
Het is een prachtig patroon met al die mooie kleurtjes.

Anny zei

Een mooi kleurrijk einde van een bewogen jaar! Groetjes Anny.

Guusje, zei

Wat een mooi borduurwerk laat je zien. De M is prachtig net als de kleurtjes. Een fijne jaarwisseling gewenst een een goed, gezond en creatief 2014.