maandag 9 december 2013

Ondertussen in Mexico

*Gezellig muziekje opzet Tsja en hoe verging het de mexicaanse Sampler uit 1818 en toen geborduurd door Nicola Sabie(l)? Tijdens onze vakantie in de Elzas in september begon ik er aan en het was verslavend, al vond ik de kleuren hier en daar wat al te uitbundig naar mijn smaak. Hier kun je er meer over lezen de en de eerste foto bekijken. Ik was toen ongeveer halverwege. In de Ardennen zette ik ook hier en daar nog een steekje aan Nicola, maar de Marker lapjes mochten nog veel meer op mijn belangstelling rekenen. De afgelopen dagen ben ik lekker verder gegaan met mijn kleurrijke lap. Het is wel prettig om straks als het jaar om is nog wat dingen af te hebben. Nog under construction dus, mijn Mexicaanse lap, maar daar komt snel verandering in.... dat beloof ik je

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat je nu laat zien,ziet er minder uitbundig uit dan in je vorig berichtje.
Je Marker borduurwerk wordt ook prachtig!
Succes en geniet ook van de muziek ondertussen.
groetjes Truus uit Drenthe

marcella zei

Een nieuw fototoestel doet wonderen ;) Alhoewel de lap best pittige kleuren heeft benadert deze foto meer de werkelijkheid. Het marker borduurwerk is wat ingetogener :)

Guusje, zei

Hij wordt wel mooi met deze kleuren echt een vrolijke Mexico lap.

Anny zei

Deze lap heeft veel ruimte tussen de motieven. Dat maakt hem heel luchtig ondanks alle kleuren.
Het Markerwerk is werkelijk prachtig! je bent best wel ijverig hoor.

Amarins zei

Dit wordt een schitterende lap, zo lekker vrolijk. Groetjes, Amarins

GigiRdesigns zei

Marcella Uw Mexikaanse merklap wordt schitterend
Proficiat
Gigi
www.gigirdesigns.canalblog.com

Gerard zei

Wie Mexico zegt roept meteen felle kleuren op en dat hoort helemaal bij Mexico. Daarom vind ik je Mexicaanse lap prachtig!

Johanna Faber zei

Wat zal dat en mooie merklap worden
En je vorige logje schitterend dat werk zit even te genieten van al het moois
Fijne dag groetjes Joke

Bianca zei

Hallo ik kijk met veel plezier naar je blog.
Maar ik heb een vraag als je borduurt zie ik die ringen met borduurkaartjes doe de borduurzijde daar zelf omheen of kun je mij vertellen waarom je het zo doet.
Vg Bianca

marcella zei

@Bianca: ik heb alle kleuren DMC op kaartjes in dozen. Omdat er in dit patroon erg veel kleuren gebruikt worden is het handig om ze op volgorde op ringetjes te doen, dat zoekt makkelijk uit zo. Ze hoeven daarvoor niet van het ringetje af, maar je kunt zo ene draadje afwikkelen en het restant gelijk terug doen. Bij garensoorten waarvan ik minder heb zoals Weeks doe ik de garens wel direct op het ringetje zonder kaartje. Met bijna 500 kleuren DMC is dan natuurlijk niet erg handig.