Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 2 april 2013

Kaatje kan weer rustig slapen

Kaatje kan weer rustig slapen, haar merklap is klaar. Voor de foto heb ik de randen even naar achter geslagen, het zoompje rondom moet ik nog maken. Mijn Kaatje is bijna vierkant en meet straks met zoom ongeveer 21x22 cm. De oude Kaatje is wat groter: 23.5x29.5 Hoe dat komt leg ik in een ander logje uit. Voor nu is het mijn tas inpakken en de wekker zetten. Morgenochtend vroeg vertrek ik naar Amsterdam om mijn baby Jane weg te brengen naar het adres waar ze tot "Nantes" zal verbijven. Van de nood - het wegbrengen van de quilt- maak ik een vreugd want zoonlief hoeft niet te werken morgen en wij gaan dus samen een dagje in 'zijn stad' genieten. tot later!

19 opmerkingen:

berthi zei

WOW, wat is Kaatje ontzettend mooi geworden! Een beauty!!! En jij ook al zo snel af en ook op zo fijn linnen! Neem je de merklap mee naar Nijkerk? Ik wil hem graag in het echt zien, net als de lap van Maria!

Morgen een fijne dag!

Petra zei

je Kaatje ziet er PRACHTIG uit Marcella, dat heb je snél gedaan... m'n complimenten!
groetjes, Petra

Wietskes Quilts zei

Veel plezier, heerlijk een dagje met je kind optrekken!
groetjes
Wietske

Jeanny zei

Jeetje Marcella, ook al Kaatje af !!! Hoop haar in Nijkerk in het echt te mogen zien!
Fijne dag

Annelies zei

Wat goed dat je Kaatje af is en zo mooi !
Ook mijn Jane is de deur uit.

Monica zei

Oh Marcella, wat is jouw Kaatje schitterend geworden, dat heb jij ook even als een speer gedaan zeg. Vandaag een heel gezellige dag in Amsterdam

Lupineke zei

Prachtig!! En ook zo snel :) Veel plezier in Amsterdam en 'sterkte' met het afscheid van Baby Jane. Groetjes!!

betty prins zei

Ik zit ook in de trein richting Amsterdam, heb Jane met de post gestuurd. Ik ga baby's knuffelen en nog even langs de stofjes winkel... Ben benieuwd of je in dezelfde trein zit??

Guusje, zei

Wat is Kaatje mooi geworden. En ik hoop dat je een hele leuke dag hebt vandaag. Spannend hoor om je Jane weg te brengen.

BASJE zei

wat een heerlijke dag voor Jane op reis sturen en dan samen met zoon de stad in, Super En over Kaatje doe ik het zwijgen , dat is een eer, Basje

Anoniem zei

Kaatje en Jane. Je hebt toch maar weer twee mooie jonge dames op de wereld gezet.
Veel plezier in Amsterdam.
Anneke SK

Anny zei

"Kaatje ben je boven?"zegt een oud versje.Maar zo te zien is ze geen dag bij een vandaan geweest. Wat heb je dat snel gedaan. En kaatje is een mooi kaatje hoor! Gezellige dag vandaag!

josé zei

Wat een prachtige KAATJE, geweldig zo snel als jij kunt borduren Marcella.
Ik hoop haar ook te bewonderen.
Fijne dag in mijn geboorte stad.En heerlijk met zoonlief is helemaal top.

Geniet van alles in Amsterdam.

Marion zei

Kaatje is prachtig geworden. Heel veel plezier met zoonlief.

Chris zei

Ik hoop maar dat jij ook rustig geslapen hebt met zo'n heerlijke dag in het vooruitzicht. Kaatje is prachtig!

Gerard zei

Mooi geworden jouw Kaatje. Je hebt er lekker aan door gewerkt! Veel plezier in Amsterdam.

Willy zei

Het is prachtig geworden en die afmeting, weer zo fijntjes.
Geniet nog even na van jullie dagje Amsterdam. Groetjes,

Anoniem zei

Dat is buitengewoon en kaatje zou heel zeker fier zijn op uw werk.M.H.

Anoniem zei

Wat een blunder:Kaatje moet met en verdient een hoofdletter.M.H.