zondag 28 april 2013

De kleuren van Jane

Afgelopen dagen was er in Nantes de handwerkhappening Pour l'amour du fil met voor velen als hoogtepunt de tentoonstelling van quilts naar het patroon van Jane Stickle die 150 jaar geleden haar quilt maakte, niet wetend wat daar zoveel jaren later uit voort zou komen. Al direct bij binnenkomst zagen de bezoekers deze roze Dear Jane quilt hangen, naast een taart en een feliciatie voor de 150-jarige. Het leek wel een tapijthandel: dit was wat je zag bij binnenkomst van de tentoonstelling. Meer dan honderd Jane-klonen, 114 om precies te zijn en dat trok dan ook de nodige belangstelling. Behalve de 'trouwe' kopieën uit het boek waren ze er ook in allerlei andere kleuren te vinden. De mijne, in stoffen van Den Haan en Wagenmakers, zowel de sitsen als de klederdracht-ruiten aangevuld met zo hier en daar een Franse sits of Procençaalse stof en zelfs een enkel rouwlapje uit Spakenburg in het paarse vlak. Rode Sjaantjes waren er ook, zoals deze met een donkere rand en die van Betty (die is vast op haar eigen blog te zien)met een lichte rand. Beiden prachtig! Blauwe Jane's waaronder deze waren er ook volop en verder bruine en zelfs een grijze. Ook in het groen krijg je een mooie Jane. Grappig vind ik hier de rand waar de punten niet omsloten worden door donkere punten ernaast. Het geeft aan de punten iets luchtigs. Natuurlijk kan ik niet alle Sjaantjes laten zien hier en ik heb ze bovendien niet allemaal gefotografeerd. Indrukwekkend was het wel en ik hoop dat ik jullie hiermee een kleine indruk heb kunnen geven.

15 opmerkingen:

Annelies zei

Prachtig o zoveel diversiteit te zien.

Anoniem zei

Mooi om al die verschillende DJ's zo bij elkaar te zien.
Jij zult je wel trots hebben gevoeld om daar jouw prachtige quilt te zien hangen.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

katrien zei

Prachtig al die mooie DJ's

Corina zei

Wat leuk om zo toch een indruk te krijgen van al die kleuren 'sjaantjes'.

berthi zei

In één woord: SCHITTEREND!!! Leuk om dit moois allemaal van achter je computer te kunnen volgen. In het echt is het natuurlijk nog véél mooier! Wat zal iedereen lang nagenieten van deze prachtige happening!

Conny's-blog zei

Prachtig om zoveel verschillende te kunnen bewonderen............liefs.Conny

KijkDaarIs zei

ja ik heb jou Dear Jane ook gezien!!!...en wat is die mooi!!!!
ik heb hem ook geblogd...;0)
We zijn net terug...wat was het druk maar ozo gezellig...
groetjes Gerda

Monica zei

Wat zul je plezier gehad hebben in Nantes, en je mag met recht trots zijn dat ook de jouwe daar mocht prijken. Ik kijk met plezier naar de foto's van alle mooie quilts die daar gehangen hebben, en de verslagjes daarover.

Balsemien zei

Hoi Marcella, ja het was een feest van kleuren al die Jane's! Ik maak er uiteraard ook een blog over!

Guusje, zei

Wat mooi, wat zal het een prachtig gezicht zijn geweest.

Gerard zei

Schitterend dat één 150 jaar oude quilt voor zo velen een voorbeeld is geworden en ook een soort proeve van bekwaamheid, want het zijn geen eenvoudige blokken om te maken. Prachtig zo bij elkaar. Gefeliciteerd, dat jouw Dear Jane er bij mocht zijn.

Carin Beldhuis zei

Prachtig, wat een mooi vakwerk!!! Heb niets met quilten maar dit is wel heel bijzonder. Geweldige kleurcombinaties ook. Genieten!!

MarianneD zei

Wat was het leuk in Nantes...jammer dat we elkaar gemist hebben!Betty en haar man Ed zijn we diverse keren in restaurantjes tegengekomen....;-)
Op de terugweg nog diverse brocantes/vide greniers aangedaan..
En nog een leuke buit vergaard....;-)
lieve groet,Marianne

Anny zei

Ik vind die roze Jane wel leuk! Maar o, wat heb ik met Sjaantje een ruzie gehad! Iemand vroeg pas naar het boek... maar zelfs dat heb ik weggedaan! Weet wat ik wel zou willen maken: Phebe... van Di Ford. Maar ja dat is wel een beetje hoog gegrepen. Gezellig weekend. Anny.

Chris zei

PRACHTIG! Wat een rijke verzameling!