Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 14 april 2013

nog een stukje verder breien

Mijn Huswif vordert niet hard, de laatste weken. Er kwam natuurlijk het weesmeisje Kaatje Eijgensteijn tussendoor maar buiten dat was het druk, druk, druk met van alles. Vorige week pakte ik mijn huswif weer op en dat is hard nodig ook: ik heb een paar bijzonder leuke patronen liggen en daar wil ik ook heel graag een begin mee maken. Maar eerst, als een welopgevoede handwerkster, de dingen afmaken waar ik mee bezig ben. Mijn Huswif kreeg een rolmaatje erbij. Ik bekleedde het met linnen, kneep het plastic tegenhoudertje eraf en verving dat door een bedeltje in de vorm van een vingerhoedje. Dat staat toch veel leuker? Ook plaatste ik een magneetsluiting aan de onderkant zodat ik het rolmaatje op zijn plaats kan vastklikken. Reuze handig (denk ik :) Verder was ik vooral erg nuttig bezig met een opbergvak met rits. Ik heb flink moeten zoeken naar initiaalband met de letters NU, TT en IG die samen het woord Nuttig vormen. Het woord Fraai had ik eerder zelf geborduurd op een ander deel. Natuurlijk mocht ook het woord Huswif niet ontbreken op mijn persoonlijke Huswif, stel je voor... :) En met de naderende troonswisseling is het leuk dat mijn Huswif een 'Willemientje' heeft, een merkwaardig draaddoorhalertje. Ik vermoed dat ik het nooit zal gebruiken maar leuk zijn ze wel. Fijne lentezondag allemaal, ik werk nog even verder aan mijn lapjes

13 opmerkingen:

Dientje zei

Ik de foto's al via de Huswif groep gezien. Ik vind het er mooi en verfijnd uitzien. Super. Groet, Dientje

Anoniem zei

Wat is dit mooi allemaal en wat leuk het vingerhoedje aan de rolcm.
Succes met de andere onderdelen van de Huswif
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Meer dan mooi Marcella.
Succes met het volgende deel.

Jacquelien

Marion zei

Het ziet er weer mooi en verzorgd uit.
Mijn complimenten.

Groetjes van Marion

Jeanny zei

Tot in de puntjes....! Geweldig leuk bedacht die initialen die 'nuttig' vormen!

josé zei

Wat mooi Marcella, geweldig goed gevonden hoor. Die initialen Prachtig !!Je rolmaatje super. Ik ben zo benieuwd naar het mooie eind resultaat.

Jammer dat ik zaterdag er niet bij kon zijn. Ja die rug laat mij soms in de steek. Dan kan ik niks.

marcella zei

@José, ja jammer dat je er niet bij was. Het was gezellig, mooie lezing, ik kocht een leuk patroon en kreeg de bestelde boeken van Erica...ik zit dus lekker te genieten. Sterkte met je rug, ik hoop dat het snel beter gaat, misschien helpt een lekker zonnetje wel ;)

GRANNY'S HOUSE zei

Wat ontzettend mooi!!!

Groetjes
Ines

BASJE zei

dat is weer een prachtige aflevering en wat ben je toch vindingrijk, en allemaal even precies,. bewondering waard,

Gerard zei

Mooie vondsten voor je huswif. Het ziet er prachtig uit. Ik ben ook druk met van alles en natuurlijk ook met het huswif. Dan gaan we nog eventjes een weekje naar Engeland. Erg leuk en ook interessant, maat dan schiet het allemaal niet echt op. Ik ga rustig mijn eigen gangetje.

Anoniem zei

Oh Marcella, wat prachtig al die onderdelen van je Huswif! Adembenemend mooi. En ik kom maar helemaal niet op gang omdat het allemaal veel te moeilijk voor mij is. Ik snap geen jota van de beschrijvingen. Maar ja, ik ben dan ook een borduurster en ik heb nooit leren knippen, naaien, zomen, verstevigen en wat dies meer zij. En omdat ik ziek was kon ik ook niet naar de speciale Huswif-dag in Velp, zucht! Nou ja, genieten van jouw Huswif in wording geeft ook heeeel veel voldoening :-)

Maria

Willy zei

Het is een leuk project Marcella en wordt erg mooi.

Anny zei

Niet zo streng zij voor jezelf hoor.. met netjes eerst alles afmaken. Wat leuk die nuttig-lettertjes... wat een idee! Hij wordt heel bijzonder!