Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 22 april 2013

Huswif

Mijn Huswif begint zo langzamerhand echt wat te worden. Liet ik ruim een week geleden al een en ander zien, deze week heb ik me vooral bezig gehouden met de vraag hoe ik de vier mapjes straks bij elkaar ga houden. In het patroon is daar wel een handige oplossing voor maar omdat het inmiddels nogal zwaar geworden is door de vele extraatjes die ik zelf heb toegevoegd mocht ik wel met iets stevigers aankomen. Dat deel is in de maak en wordt.... helemaal TOP. Het deel wat je hieronder ziet is ook nog 'under construction' en als dat af is rest me nog een deel waar flink opgeborduurd moet worden. Daar ga ik de komende week maar een lekker voor zitten Dit deel heeft een vak dat sluit met - je leest het goed - met de hand genaaide knoopsgaten. Ik had het al eerder gedaan voor mijn Souvenir de ma Vie maar het is toch altijd weer spannend of het lukt. Bovenop het vak zit nog een kleiner vakje geborduurd in witwerk. Ik ben lekker bezig geweest met verschillende steekjes en paarlemoer knoopjes, Hedebo randjes en ook zitten er kleine wit op wit doorstopjes op. Bijna niet te zien en al helemaal niet op foto maar ze geven toch een erg aardig damast-achtig effekt. Aan de verzamel-kant is er ook nieuws. Ik kocht twee weken geleden toen ik in Amsterdam was een borduurwerkje uit een Album Amicorum. Het is het borduurtje linksonder op de foto. Een album Amicorum, een vriendenboek is eigenlijk de voorloper van het Poësie-album. Vaak waren deze losbladig en werd het gekregen werkstukje bij de andere werkstukjes in een bijpassende doos of album bewaard. Het borduurwerkje is gemaakt op 30 april 1860 in Barneveld lees ik op de achterkant, 'tot aandenken aan uwe liefhebbende ..* Willigen'. * de voornaam kan ik niet goed lezen. Het andere borduurwerkje komt ook uit een Album Amicorum, maar dat kocht ik lang geleden in Engeland. Het is geborduurd met chenillegaren en heel fijne kraaltjes. Helaas is er geen naam of datering bij dit mooie borduurtje. Beide werkstukjes zijn op geperforeerd papier geborduurd. Beide borduurwerkjes zijn een mooi begin voor een eigen Album Amicorum.

14 opmerkingen:

Annelies zei

Wat schiet je huswif op en wat wordt het mooi !
Ik ben helemaal onder de indruk van je borduurtjes. Wat een historie.

Anoniem zei

Wat mooi is dat doorstopwerk geworden en zo fijntjes!
Heb vroeger heel wat knoopsgaten met de hand emaakt,maar of het nu nog net zo netjes zou worden???
Je borduurwerkjes zijn prachtig en ik ben altijd zo nieuwsgierig naar de achtergrond van zoiets.Jammer dat je dat er meestal niet bij krijgt.
Maar dat doen we nu natuurlijk ook.Als je iemand een geborduurde kaart of een borduurtje stuurt,staat daar ook niet je 'geschiedenis'' bij.
succes met je Huswiff,ben benieuwd hoe je het gaat oplossen.
groetjes,Truus uit Drenthe

Monica zei

Oh, Marcella wat wordt jouw huswif weer bijzonder en mooi, leuk ook de borduurtjes en het plan een eigen amicorum album te gaan maken

GRANNY'S HOUSE zei

Wat wordt hij prachtig, ik ga binnenkort op zoek naar oude stofjes en wie weet vind ik die zomaar in Frankrijk.

Groetjes
Ines

Jeanny zei

Je maakt er weer iets heel eigens en speciaals van!!
Succes!

yvonne zei

Zoals altijd!!
WAT MAAK JIJ MOOIE WERKJES;
Prachtig is dit ook weer geworden !!!

Irene zei

Ik ben nog maar net begonnen, dus het is heel inspirerend om naar jouw werkstukken te kijken. Prachtig!

BASJE zei

bewondering en respect. Basje vindt dit zo knap, qvaluxc

Wilma Kuin zei

Wat wordt ze mooi!!! Knap werk weer, Marcella,..

Lida zei

Wat wordt je Huswif mooi en natuurlijk veel te mooi om door een zeeman meegenomen te worden! LOL! Maar ik heb de foto's even uitvergroot en zag al dat mooi doorstopwerk, schitterend! Succes met je AA, ik heb er ook een en vind het schitterend om er zo nu en dan lekker in te neuzen en te bewonderen.
Groetjes
Lida

AnitaS zei

Wat prachtig wordt je Huswif. Zo fijn geborduurd.

Guusje, zei

Wat wordt je huswif mooi en wat benje er al ver mee. De borduurwerkejs die je hebt gekocht zijn ook erg mooi.

Chris zei

Je Huswif wordt bijzonder! En wat leuk dat je die AA's maakt.

toxicity zei

Great Blog !!


REPAGLINIDE