Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 3 oktober 2012

een groter tafeltje

Er was weer van alles te koop in de Elzas. Ieder jaar leg ik mijn aankoopjes op het tafeltje in de gîte waar we logeren. Dit jaar bleek het vertrouwde tafeltje vervangen door een wat grotere tafel. Ik kon er dus echt niets aan doen dat de stapel aankoopjes maar groeide en groeide. Het begon al op de eerste zondag toen ik van twee brocantes met wat leuke spulletjes thuiskwam.
Een oud boekje met open naaiwerk voorbeelden, een aantal bolletjes Egyptische perlé, oud maar wel erg goedkoop. Een paar fêves, figuurtjes die je met driekoningen in het speciale gebak voor het feest kunt aantreffen, een aantal oude linnen servetjes geborduurd met naaldkant... Een dag later deden we boodschappen en vond ik in 'de super' op de boekenafdeling een paar mooie boeken: een met kruissteekprojektjes en de andere vol met gehaakte kantjes. Erg leuk om daar ook eens een en ander uit te gaan maken.
Ook zag ik in het stadje waar wij liepen bij de boekhandel waar we al zo vele keren waren geweest, bij de tweedehandsboeken een bak met wel veertig verschillende oude DMC uitgaven...om van te genieten. Ze waren nogal erg prijzig dus ik liet ze liggen. Eentje had mijn speciale belangstelling maar de €60 euro die het boekje moest opbrengen vond ik toch echt te veel. Geluk is met de dommen, want nog geen dag later vond ik dat zelfde boekje met alles erop en eraan, zelfs het originele omslagje rond het boekje, in een ander stadje voor een fractie van de prijs.
Ik was al helemaal gelukkig maar toen moest de Carrefour nog beginnen.
Hoe kun je weerstand bieden aan 150 winkels met lapjes, draadjes, spulletjes, brocante (zelfs daar was een winkeltjevan, vol met oude handwerkspullen, linnen, klosjes etcetera )en verder waren er boeken, boeken en boeken. Mijn tafeltje vulde zich en ik voelde me onderhand bijna jarig ;)
Bij een volgend rondje Brocantes en Puces kwamen er nog wat meer oude spulletjes zoals dit schattige oude mandje met hengsels en het oude klosje met zeer fijn gouddraad op mijn tafeltje. Cadeautjes kreeg ik ook, bijvoorbeeld van haar. Cecile Franconie stond ook op de Carrefour met een verkoopstand en ik kocht haar boek. Ze schreef er iets persoonlijks in en...tot mijn verrassing kreeg ik dit kleine katoenen tasje cadeau:
zómaar...en ik was al zo verwend :)

13 opmerkingen:

Conny's-blog zei

Je hebt hele leuke aankopen gedaan en je eigen eens verwend, lekker toch.............gr.Conny

Jeanny zei

Dit moet toch kunnen zo af en toe per jaar, heerlijk!
Lieve groet.

marijke's crea zei

Wat een mooie aankopen!
groetjes Marijke

Paula zei

Dat is dus echt een snoepreisje geworden, maar dan een waarvan je zelf niet in gewicht aankomt, alleen je koffer. En nu lekker bij de kachel genieten van al je aankopen!
Groetjes,
Paula

Elisabeth M zei

Je hebt een hele boel leuke aankopen gedaan hoor :)

KijkDaarIs zei

oh wat een heerlijke spulletjes heb je verzameld!!..geweldig...wat kun je er dan blij van worden hé...als dan alles zo ligt uitgestald....en hoe vond je Cecile...wat een lieverd hé...en wat ze maakt....zucht...zo mooi...
Leuk dit alles te zien....krijg er zelf borduur kriebels van..;0)
Hele fijne dag..;0)

Anneke zei

dus je koffer veranderde langzamerhand in een schatkist!! wat een leuke spullen, daar ga je nog lang van genieten.

betty prins zei

Wat een mooie spulletjes allemaal, Marcella, om nog heel lang van na te genieten! Ik heb ook lang staan te aarzelen bij Cecile's kraam, wat een leuke en mooie dingen maakt zij!

Anny zei

Heerlijk die snoeptafel... en je bent toch bijna echt jarig? In ieder geval kun je er weer tegen voor een tijdje.
Het is maar goed dat wij hier niet zulke grote supermarkten hebben met allerlei handwerkboekjes, want dan kwam ik vast niet meer aan eten toe...

Willy zei

Leuk Marcella, fijne verwennerij. Goed dat je dat boekje van 60 euro had laten liggen.
Meteen maar weer sparen voor volgend jaar.

Evelyne zei

Wat een geluk dat je het boekje een dagje later vond! Leuke en mooie aankopen heb je gedaan en nu maar even nagenieten van al dat moois.

Lieve groetjes, Evelyne

marion zei

je hebt jezelf heerlijk verwend. Goed zo!

lheurebleue zei

wat een heerlijke buit!
en ik ben een grote fan van facile cecile!