dinsdag 22 mei 2012

En nu even iets heel anders

Sinds gisteren ben ik, na mijn kleine Boutis experiment weer even terug bij waar ik ooit mee bezig was.
De lezers die mij al bij web-log volgden weten nu dat mijn Souvenir de ma Vie weer 'uit de kast' is gekomen en dat een eerste bijdrage aan de tweede zes meter er aan zit te komen. Dat wordt het lapje in Fries wit- en sneewerk wat ik jullie onlangs hier liet zien. Omdat er tussen alle werkstukjes een randje in tuleborduurwerk komt moet ik dat eerst maken. Omdat mijn voorraad patroontjes voor tule doorstopwerk niet zo heel groot is maak ik ze tegenwoordig zelf.
Hier zie je een niet afgemaakt, oud voorbeeld
en dat staat model voor mijn eigen randje.
Twee vakjes zijn al met een motiefje gevuld
Straks, als het helemaal klaar is kan het aan de rol, achter het lapje met drie kleine merklapjes wat tot nu het laatste lapje aan de rol is.
Mooi wordt het, met de rood 'zijden' stof van de rol erdoor heen schijnend. Net zoals dit tulekantje
en deze
die eerder al hun plekje vonden

25 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Het ziet er zo mooi uit!!!

josé zei

Marcella wat knap, ik vind het Liers kant zo moeilijk.Knap dat jij dit voor elkaar krijgt. Mij lukt het niet.

Prachtig geworden heel mooi. Ik geniet bij jou super.

succes verder !! Liefs José

Guusje, zei

Dit wordt zeker geweldig mooi. Het stopwerk vind ik prachtig net als het monogram.

Annelies zei

Een prachtige manier om de verschillende werkjes aan elkaar te zetten.

Hilde zei

Dit is heel fijn handwerk! Gebruik je een borduurring om de tule op te spannen? Het lijkt me moeilijk om steeds dezelfde spanning op de draad te hebben.

Annemieke zei

Ik zit iedere keer te genieten als ik bij jou weer een andere techniek zie.
Tot de volgende maar weer ;)
Groetjes
Annemieke

Chris zei

Begrijp ik nou goed Marcella, dat die rol 12 meter gaat worden? Of zit ik er nu naast. Ik zit altijd met open mond en neus op het scherm bij jou te kijken. Ongelooflijk!

Lida zei

Prachtig! Die laatste 5 meter krijgen weer een perfecte start! Ik vind dat borduurwerk ertussen zo mooi! Groetjes
Lida

Jeanny zei

de tussenzetseltjes op deze manier gemaakt, zien er schitterend uit!
Lieve groetjes.

marcella zei

@José, dit is geen Lierse kant, dat wordt gemaakt met een haaknaaldje en een kettingsteek (tamboereerwerk) en dit is doorstopwerk, met een gewoon borduurnaaldje gemaakt.

@Hilde, dit gaat niet in een borduurring, de tule wordt opgespannen (geregen) op een kartonnetje wat eerst geplastificeerd is.

@Chris, ik heb indertijd twaalf meter van de roze stof gekocht en de gehele rol wordt ook bijna twaalf meter lang, iets korter want ik heb aan boven en onderkant een omslagje. Zes meter heb ik al een tijd klaar en die zes meters hebben al twee keer op een tentoonstelling gelegen. De eerste tentoonstelling heb ik ook de losse lapjes die er nog in moeten er bij gelegd. Ik heb nog een meter of vier klaar liggen die zo aan de rol kan (als ik voldoende tule kantjes heb tenminste ;)

@nneke zei

Elke keer weer als ik op je blog kijk ben ik stomverbaasd en totaal perplex. Ik lees bij jou over handwerk waar ik nog nooit eerder zelfs maar van hoorde, tamboereerwerk (???). Maar nog meer perplex ben ik over zulk mooi werk. @

BASJE zei

ziet er allemaal weer super uit, en dat met een kleinnaaldje over een kartonnetje. Klinkt simper, maar op robeer het maar eens Ik pas Basje

Johanna Zweden zei

Wat schitterend is dit , kijk uit naar het vervolg
Fijne dag groetjes Joke

Gerard zei

Wat leuk, hè, om zelf randjes te ontwerpen en uit te voeren. Het ziet er weer prachtig uit!

newhouses zei

Allereerst mijn complimenten voor je prachtige werk. Had graag de tentoonstelling willen bezoeken, maar paste toen niet in mijn agenda. Hoop dat er ooit weer zo'n tentoonstelling wordt georganiseerd, als de rol helemaal klaar is?
Waar ik altijd nieuwsgierig naar ben is hoe je op zo'n open fragiel lapje aan- en afhecht. Misschien zou je eens een tipje van de sluier op kunnen lichten? Blijf je blog met veel plezier volgen en zo een beetje meegenieten van je werk.

lheurebleue zei

wat een elfenwerk!

marcella zei

@newhouses: afhechten doe je langs een eerder gemaakt draadje, gewoon even er langs steken. Bij dit kleine werk probeer ik wel de draadlengte zo te kiezen dat ik niet hoef aan- en af te hechten. dubbele draadlengte nemen en in het midden beginnen. Dan heb je aan twee kanten een draad hangen die je naar een zijkant kunt gebruiken. Of er nieuwe tentoonstellingen komen sluit ik niet uit, maar er zijn op dit moment geen plannen voor.

Anny zei

Wat heb je toch een geduld en discipline! En natuurlijk is alles weer heel mooi. Wat kocht je voor plastics voor Sophie???

Balsemien zei

Hoi Marcella, wat is dit knap zeg!! Zo fijntjes, echt leuk dat je dat maakt...

GRANNY'S HOUSE zei

Zo mooi, ik kan daar alleen maar vol bewondering naar kijken.

Groetjes
Ines

Monica zei

Hoi Marcella, wat leuk te weten dat je al weer zo'n groot stuk hebt voor het vervolg van je souvenir. Even een weekje hier in dit waterlandje. Ik ben zo vrij geweest om jouw naam te noemen i.v.m. eventuele expositie, mail je hierover nog wel.
groetjes Monica

josé zei

Ik heb het nu beter bekeken en zie het nu.

Bedankt voor jou reactie hier op. Zit niet veel achter de computer momenteel lees alleen mail.

Maar nu even uitrusten en dan lees ik bij iemand wat.

Zo ook hier.

Groetjes José

Grit zei

Wunderschöne Arbeiten.
Liebe Grüße Grit

Corrie zei

Marcella het is prachtig werk en ook hel lief qua sfeer, als je begrijpt wat ik bedoel. Je drieling is wonderschoon en de kleur echt geweldig mooi!

Hester zei

Heerlijke vakantie lijkt me, kan me voorstellen dat het weer wennen is in een kou, winderig, soms nat nederland.