Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 22 november 2011

Zomaar een mooi plaatje

Ooit zag ik deze prachtige kindernaaidoos op een veiling in Chartres. Ik heb hem niet gekocht omdat hij nogal prijzig was... vond ik toen, maar eigenlijk heb ik daar altijd een beetje spijt van gehad. Een geweldige naaidoos met alles erop en er aan en zo goed als ongebruikt. Heel veel lapjes waar een klein meisje met oog voor handwerk zich heerlijk op kon uitleven, breigaren en -naaldjes, haakkatoen, stramientjes,borduurgarens en patroontjes en ook nog een klein naaimachientje. Geweldig.
Ik ben druk bezig geweest met het overzetten van oude logjes en tussen de bedrijven door maakte ik ook nog wat steekjes. Ik heb dus niet zo heel veel te melden of te laten zien...behalve dan de oude logjes die zijn bijgewerkt tot half maart 2011. Ik ben dus flink opgeschoten al 'moet' ik er nog een heleboel...tot 25 oktober 2005 om precies te zijn.

15 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

Een prachtig plaatje!!
Er zijn al veel dames hun blogspot aan het bijwerken,.. Ik ga maar eens kijken of mijn weblog er weer is,..

Lida zei

Ik weet nog niet of ik er aan ga beginnen, mijn logjes zijn nog niet allemaal terug en ik heb er ruim 600 en dus moet ik daar nog even over nadenken! Maar jij schiet al lekker op dus! Jammer van die doos, maar ja dat gebeurt ons dus allemaal wel eens dat we het te duur vinden of wat overdreven, maar daar krijgen we dan soms spijt van, ach volgende keer beter!
Groetjes
Lida

Jeanny zei

En of dat een mooi plaatje is. Ik zou er eens graag IN willen kijken.
Groetjes.

Anoniem zei

Oh wat een prachtige naaidoos, en ja, daar zou ik ook spijt van hebben! Maar zo gaat het soms...! Op mijn eigen blog zet ik ook regelmatig 'oude' logjes, maar ik heb besloten alleen de meest bijzondere/toepasselijke over te zetten naar Blogger. Anders is het ondoenlijk... Ik probeer maar een beetje mee te gaan met het jaar, dus wie weet, ben ik volgend jaar zo rond deze tijd eindelijk klaar!

Gerard zei

Een schitterende doos, vol verrassingen, graag zou ik zoiets ook wel willen bezitten, maar tja, ik hoef niet alles wat ik mooi vind ook te hebben. Er naar kijken is ook iets leuks! En via jouw blog kan dat.

Dekenstikster zei

Wat een mooie naaidoos! succes met het overzetten van je logjes!

Oude lappen zei

Dit is een uniek stuk hoor!
Nog veel borduurplezier!
Liliane

Anoniem zei

wat een leuke koffer en nu maar hopen dat hij ooit nog eens voorbij komt Basje

Guusje, zei

Wat een prachtige doos is dit zeker en wat geweldig dat je alle oude logjes weer tevoorschijn laat komen kan ik weer even terugbladeren.

Willy zei

Misschien kom je nog weer eens zo'n soortgelijke naaidoos tegen.
Ik heb mijn oude blog helemaal terug maar de foto's ontbreken nog.
Groetjes

Johanna Zweden zei

Wat een schitterende naaidoos.
Groetjes Joke

Hilda zei

Ja, dat is vaak het probleem die prijskaartjes zijn zo verkeerd. En een tweede kom je haast niet tegen. Knap van je dat je alles over zet

MarianneD zei

Wat een prachtige doos...ik kan me voorstellen dat jouw handwerkhart sneller ging slaan!
Alle logjes overzetten? wat een klus zal dat zijn..maar wel heel fijn als je alles weer compleet hebt!
Ik ben in de ban van de bal...ja hoor ook aan het breien en ik heb de Quiltclub ook al om..;-)
Fijn weekend!

Tania zei

Wat een superschattig doosje! Ik kan het geloven dat je daar spijt van hebt. Ik ga vlug eens verder op je blog neuzen.

lheurebleue zei

zo'n mooie doos blijft natuurlijk door je hoofd spoken.
succes bij je dappere taak van het overzetten van je berichten - goed dat je ze nog hebt!