Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 15 november 2011

Een Dingetje

Vanmorgen bracht de post mijn ebay-aankoopje dat ik vorige week in Engeland 'gewonnen' had. Iets kopen op een ebay-veiling heet namelijk winnen ook al betaal je het zelf.
In een klein doosje zat het volgende voorwerpje:
een klein rond 'busje' met onder en boven een draaibaar 'dekseltje' van chroom. Daartussen een lief plaatje met twee spelende kindertjes en aan de achterkant de naam en fabrikant van het dingetje.
Zowel onder als boven zit een rijtje gaatjes van verschillende grootte
Waar het toe dient is de vraag aan jullie, maar volgens mij is het raadseltje deze keer miet zo moeilijk.
Een week of twee geleden liet ik een blauw geruit lapje zien, mijn huiswerk. Ondertussen is dit lapje ingerimpeld en kan ik gaan smocken.
In een volgend logje meer over mijn ebay-dingetje en het gesmockte lapje

19 opmerkingen:

Ansje zei

Ha Marcella, Joeppie je pop-up is gelukt!
Ik denk dat het erg leuke dingetje een meet geval is voor breinaalden?
Groetjes Ansje

Petra zei

het ziet er in ieder geval
erg LEUK uit..
ben benieuwd!
groetjes, Petra

Lida zei

Volgens mij is het een metertje voor breinaalden, mijn moeder heeft zo'n plastic geval daarvoor, maar dit ziet er een stuk leuker uit! Ja soms is winnen maar een vreemde aangelegenheid, zeker als je moet betalen! Groetjes
Lida

Jeanny zei

In de voorgaande reacties zag ik leuke en misschien wel de goede oplossing van je raadsel. Ik waag me er niet aan.
Ik keek echter nog wat dieper door op de foto en zag daar vorderingen ....... !!!
Groetjes.

Chris zei

Ik denk ook om de dikte van breinaalden te meten..... Leuk dingetje!

Gerard zei

Al is het om iets heel anders te meten dan de dikte breinaalden, het is en blijft een leuk dingetje!

sylvia zei

dat dingetje laat ik anderen maar naar raden, ik kijk mijn ogen uit naar je Vierlande!!

betty prins zei

Ja, die Vierlande...(ik zag vandaag al je andere prachtige borduurwerk in Scheveningen, ik heb lopen smullen...) wat gaat het al snel, haast je niet hoor Marcella, Hannah kan wachten!

Marijke zei

Hoi Marcella, volgens mij is dit ook een metertje voor breinaalden.
Maar wat een schatje om te zien.
Groetjes van Marijke

En Marcella, dat Merkwaardig lid met die grote borduurproduktie, ja zij is het hoor. Ik ben een fan van haar werkjes, zo lief die kleine borduurtjes.

lheurebleue zei

heerlijk als er zo'n mooie dingetjes door de post bezorgd worden. ik denk ook dat het een breinaaldmaatje is - ik heb er net een heel wat minder mooie, kartonnen naast mij liggen ...

Phebe and Jane zei

Nou, ik heb geen idee hoor wat dat dingetje is. Maar mijn ogen vallen vooral op de Vierlande. Mooi wordt-ie!!
Groetjes,
Marian

Johanna Zweden zei

Het is een metertje voor breinaalden
Het is schitterend
Groetjes Joke

Marjan zei

Het is in elk geval een prachtig "dingetje"! Ik denk best oud? Maar ik word intussen wel erg afgeleid door wat er onder ligt: wat wordt je borduurwerk geweldig mooi!

Guusje, zei

Wat een leuk dingetje volgens mij is het een meter voor breinaalden?? Wel erg leuk dat je hem gewonnen hebt.

Monica zei

Wat wordt jouw borduurwek mooi!! ik sluit mij aan bij "breinaaldenmeter"

Auckje zei

Weer moet ik een beetje grinniken. Hoe krijg je het elke keer weer voor elkaar om dit soort, heel bijzondere dingetjes via Ebay te bemachtigen? Je zoekt niet op 'breinaaldenmeter'(wat is dat eigenlijk in het Engels? knitting needle something?)of 'heel klein naaidoosje'. Ik heb nooit geweten dat dit soort attribuutjes bestonden! Veel dank voor het laten zien. Wat dit kleine dingetje is? Geen flauw idee, ben erg benieuwd.

Wieke van Keulen zei

Woh Marcella, wat maak jij prachtige dingen. Ben helemaal onder de indruk ervan. En verder scrollend zie ik alleen nog maar mooiere werkjes. Top!

Anoniem zei

iets om naald en draad in te doen???
wat een, mooi borduurwerk op de ondergrond!!!

Annette

Anny zei

Volgens mij is het ook een hulpje om de dikte van je breinaalden te meten... maar dfaar gebruik ik een plastic plaatje voor... nog uit Het Komplete Handwerken.