zondag 20 november 2011

Oud Goed

Vandaag is het de twintigste van de maand en daarom schrijf ik een logje over Oud Goed. Ik ben vanmorgen vroeg begonnen met mijn update want eerlijk gezegd was er al die tijd weinig van gekomen. Ik heb een aardige vooruitgang geboekt ondertussen en heb op dit moment de hele lap - weliswaar als ondergrond - in elkaar.
Al dat oude linnen is een beetje slapjes hier en daar dus de lap ligt niet helemaal strak op mijn parket.
Er moet nog een heleboel gebeuren voor mijn Oud Goed quilt klaar is. Toch heb ik voor deze opzet gekozen met allemaal vrij grote stukken linnen die aan elkaar zijn gezet. De komende maanden ga ik die delen verder opvullen hetzij met fragmentjes oud linnen of ander oud goed, hetzij met eigen borduur- en naaiwerk.
Het deel hierboven heeft al aardig wat invulling gekregen al moet ook hier nog veel werk aan verricht worden. Zo wil ik het oude merklapje er niet opnaaien maar op een andere manier aan de lap bevestigen. Ook zijn er veel dingen opgespeld en ook die moeten uiteraard ook een vast plekje krijgen.
Aan dit deel moet nog heel wat meer gebeuren. Wie mijn Oud goed gebeuren een beetje heeft gevolgd weet dat ik nog heel wat stukjes en dingetjes op voorraad heb om ook dit nog wat kale stukje linnen wat op te fleuren.
Ook onder het merklapje moet nog een heleboel gebeuren.
Gisteren kocht ik dit prachtige zeer oude 'zigzag'-band op de verzamelaarsbeurs in Utrecht. Wie weet vindt een stukje hiervan ook wel haar weg op mijn oud goed-quilt.
Als later blijkt dat ergens nog iets tussen had gemoeten, torn ik het betreffende naadje een klein stukje open, schuif het onderdeeltje in de naad en naai alles weer netjes dicht.
Op sommige delen zal ik straks nog wat kunnen quilten en op andere niet, zoals op mijn nieuw gemaakte Franse merklapje.
Dit vind ik ook een prachtig onderdeel met de oude benen knoopjes als sluiting.

Voor meer Oud goed zie mijn eerdere logjes hierover (er komen nog steeds oude logjes bij dus het aantal wordt vanzelf langer onder het kopje "Oud Goed") en ook bij mijn Oud Goed collega's Betty, Monica en Jookies is er van alles te zien en te lezen over dit onderwerp

25 opmerkingen:

Lida zei

Hij wordt mooi! Wat heb je al een hoop gedaan en wat schattig dat Franse lapje, past er perfect bij! Veel plezier met het vervolg! Groetjes
Lida

Jessie zei

Je hebt al heel wat werk verricht, alleen al om alles een goed plaatsje te geven is al een hels karwei. Succes met het verdere verloop het wordt een mooi geheel!

Phebe and Jane zei

Wat een prachtig project is dit. Leuk om hier weer over te lezen.
Groetjes,
Marian

Anoniem zei

Wat vind ik dit mooi, hier gaat mijn hart naar uit! Ongelofelijk prachtig qua diversiteit... Op een of andere manier past alles wonderwel bij elkaar. Door zo te puzzelen met 'oud goed' zoals jij dat noemt, eer je wat in het verleden door vele vrouwen gemaakt is... Mooi!!

Guusje, zei

Wat wordt je oud goed mooi zeg. Prachtig en wat een leuke ideeen. Ik hoop er ook ooit eentje te maken de plannen zitten al in mijn hoofd.

Anoniem zei

ziet er heel mooi uit, en zigzagband is een goede rand afwerking half eronder en dan de puntjes eruit Ik zie het voor me basje

betty prins zei

hoi Marcella, ja, het heeft wel wat voeten in aarde voor alles een vast plaatsje heeft op je lap. Maar je moet ergens beginnen, daarna kan je ook dingen nog veranderen. Ik vind het al zo mooi worden bij jou!
Bij mij ging er iets verkeerd, ik heb mijn 'oude' logjes overgezet,vandaar dat de-dateren, maar nu staat de echte update erop hoor!

Annelies zei

Prachtig. Wat moet het leuk zijn hieraan te werken !!

Willy zei

Hej Marcella, was ik gisteren al voorbereidingen aan het treffen voor de update van de Vierlande, kwam ik tot de ontdekking dat dat pas over tien dagen is.
Gelukkig is er vandaag wel wat moois te zien, want dit project volg ik graag. het is prachtig en krijgt toch al goed vorm, mooie stukje oud goed heb je al verwerkt.
Groetjes

sylvia zei

heel bijzonder!!

Balsemien zei

Mooi Marcella, het wordt een prachtig persoonlijk document!

Petra zei

het ziet er al supermooi uit..
veel handwerkplezier!
groetjes, Petra

Jeanny zei

Prachtig en ik snap, dat er enorm veel tijd gaat zitten in bekijken en verschuiven en toch weer lostornen enz.
Succes en groetjes.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat zal hij mooi worden, het ziet er nu al prachtig uit.

Groetjes
Ines

Monica zei

ooohhh... eeehhh, ik ben helemaal de datum vergeten.... Wat leuk dat jij zo al een mooie basiscollage hebt gemaakt. Nu ik terug ben in Schiedam kan ik mij er weer eens flink op werpen, update komt dus later

Gerard zei

Het ziet er heel erg veel belovend uit. Ik vind het nu al indrukwekkend, laat staan als het helemaal af is!

Oude lappen zei

Het ziet er al geweldig goed uit.
Liefs Liliane

Anny zei

Het wordt heel bijzonder! Beneiuwd naar het eindresultaat.

Noor zei

Marcella dat is al een hele verzamelinng 'oud goed' bij elkaa'. Je lap wordt prachtig!

berthi zei

Oud goed met een geschiedenis, wat is dat toch mooi!

marijna zei

Hij is echt mooi aan het worden. Af en toe een beetje puzzelen begrijp ik. Maar dat is juist wel leuk.

Hilda zei

Knap hoor dat je telkens de moed hebt om te blijven puzzelen. Het ziet er schitterend eruit. Hoe doe je dat met rode borduurgaren. Behandel je deze eerst ivm afgeven.

Joke zei

Wat leuk om te zien hoe jij ook aan het schuiven bent, af en toe iets vastzet, weer los tornt. Het houdt ons heerlijk bezig hè?

Marijke zei

Na Joke en Betty nu ook jouw Oud Goed bewonderen. Ook al weer zo prachtig. Genieten hoor om al dit moois te zien. Groetjes van Marijke

lheurebleue zei

o,o, stuk voor stuk mooie onderdelen. en het geheel is heel wat meer dan de delen!