Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 19 juni 2011

Vernaaide Linten van Marken

Een logje over linten deze keer en geen inten zoals ik het in een eerder logje noemde. Dat was begin mei en kort daarop maakte ik de sampler Vernaaide Linten van Marken af. Een heerlijk patroon vond ook Willy die mij voorging en door wie ik in februari besloot om direct aan het patroon te beginnen dat al zo lang in een map lag te wachten.
Op het laatst heb ik nog even zitten dubben of ik het zou (laten) inlijsten of dat ik het als 'pronklap' zou afwerken. Ik koos voor het laatste en
werkte mijn lap af met keurige hoekjes en een open zoompje
hiermee was mijn verhaal eigenlijk alweer ten einde, ware het niet dat ik er een fotoshoot van maakte op locatie (mijn slaapkamer)
hier het Lint met een rode halsdoek uit Marken, een oude met door mij zelf gemaakte (dus nieuwe) akertjes. De halsdoek is gemerkt L P.
de akertjes en de gemerkte meisjeshalsdoek in detail.
De Linten met een tweetal kindermutsjes uit Marken, rechts een jongensmutsje met 6 'partjes' en een rozetje en links een meisjesmutsje bestaande uit drie delen. Dat het middendeeltje van het meisjesmutsje uit twee stukjes sits bestaat is Markense ( of misschien wel Hollandse zuinigheid, geen stukje stof bleef ongebruikt.
De mutsjes worden binnenstebuiten gevouwen en in een klein kistje gedaan als ze niet in gebruik zijn.
Ieder kistje heeft zijn eigen soort kledingonderdeel.
Tot slot poseert mijn Lintenlap met de twee werkstukjes 'uit de streek' die ik op dit moment onderhanden heb:
een Marker bruidsrijglijf op rode changeant zijde en een werkstukje in Zaans Stikwerk op katoenen batist
Er is nog een hoop werk te doen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig handwerk, alles is zo mooi gemaakt! De foto's zelf zou je al in kunnen lijsten... Fijne dag!

lheurebleue zei

die verwaaide linten zijn zo mooi dat je ernaar blijft kijken. en die fotoshoot mag er zijn. heb jij al een telefoontje gekregen van de VVV van Marken? Ik krijg door al die dingen alvast zin om daarheen te gaan!