zondag 5 juni 2011

Supernova in Cannenburch

Donderdag was ik met manlief in Vaasen, in kasteel Cannenburch om precies te zijn. Daar was namelijk een quilt-tentoonstelling gaande: Quilts van Goeden Huizen, van noodzaak tot tijdverdrijf.
Eerder dit jaar was mij gevraagd om mijn quilt Supernova uit te lenen voor de tentoonstelling, een verzoek waarmee ik al te graag instemde, want mogen hangen in een kasteel is toch wel het summum van prachtige entourage en stijl. Mijn tripje was dus niet alleen bedoeld als gezellig dagje uit met mooie quilts van anderen maar was tegelijk ook een puzzeltocht met de vraag: "waar hang ik?"
Zij- of moet ik hij zeggen (hij is namelijk gemaakt voor mijn lief en wel op zijn aanwijzingen en met door hem met zorg uitgekozen lapjes) lag er prachtig bij. Fotograferen was dit keer niet toegestaan daar, maar voor mijn eigen maaksel werd voor mij natuurlijk een uitzondering gemaakt.
De quilt op de achtergrond, liggend over de bank, is een recente -antieke aanwinst van Cannenburch. Mooi en bijzonder gezelschap dus voor mijn sterretje.
Het was een mooie en warme dag daar in en rond het kasteeltje. De winkels stonden deze keer aan de zijkant van het kasteel en daarachter was een heerlijke picknickplek gecreëerd.
In de winkeltjes kocht ik mooie garens bij Liesbeth
spannende materialen zoals Tencel en zeealg, door Liesbeth zelf geverfd en mooi dun chenillegaren. Met mijn paar strengetjes ben ik al helemaal gelukkig en ik fantaseer wat ik daar allemaal mee kan doen.
Ik zag en kocht een mooi patroontje bij Soed idee, vond de mooiste bandjes en klosjes o.a. bij Jookies en zag tot slot ook nog een benen (?) klosje voor kantkloswerk, mooi in mijn verzameling.
Er was ook een winkel met oud linnengoed en stukjes van o.a. oude overhemden. Nu spaar ik dat zelf al jaren op al vind ik het een erg leuk initiatief om ook dat te verkopen en opnieuw te gebruiken. Ik liet de lapjes dus de lapjes en vond wel een oud linnen kussensloopje. Helemaal in de ban van mijn zo geslaagde Marie Betton experimentje uit het vorige blog besloot ik het sloopje te kopen. Ook daar kan ik nog vele mooie borduurwerkjes op gaan maken.
De tentoonstelling in kasteel Cannenburch is vandaag voor het laatst.

Geen opmerkingen: