Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 5 juni 2011

Supernova in Cannenburch

Donderdag was ik met manlief in Vaasen, in kasteel Cannenburch om precies te zijn. Daar was namelijk een quilt-tentoonstelling gaande: Quilts van Goeden Huizen, van noodzaak tot tijdverdrijf.
Eerder dit jaar was mij gevraagd om mijn quilt Supernova uit te lenen voor de tentoonstelling, een verzoek waarmee ik al te graag instemde, want mogen hangen in een kasteel is toch wel het summum van prachtige entourage en stijl. Mijn tripje was dus niet alleen bedoeld als gezellig dagje uit met mooie quilts van anderen maar was tegelijk ook een puzzeltocht met de vraag: "waar hang ik?"
Zij- of moet ik hij zeggen (hij is namelijk gemaakt voor mijn lief en wel op zijn aanwijzingen en met door hem met zorg uitgekozen lapjes) lag er prachtig bij. Fotograferen was dit keer niet toegestaan daar, maar voor mijn eigen maaksel werd voor mij natuurlijk een uitzondering gemaakt.
De quilt op de achtergrond, liggend over de bank, is een recente -antieke aanwinst van Cannenburch. Mooi en bijzonder gezelschap dus voor mijn sterretje.
Het was een mooie en warme dag daar in en rond het kasteeltje. De winkels stonden deze keer aan de zijkant van het kasteel en daarachter was een heerlijke picknickplek gecreëerd.
In de winkeltjes kocht ik mooie garens bij Liesbeth
spannende materialen zoals Tencel en zeealg, door Liesbeth zelf geverfd en mooi dun chenillegaren. Met mijn paar strengetjes ben ik al helemaal gelukkig en ik fantaseer wat ik daar allemaal mee kan doen.
Ik zag en kocht een mooi patroontje bij Soed idee, vond de mooiste bandjes en klosjes o.a. bij Jookies en zag tot slot ook nog een benen (?) klosje voor kantkloswerk, mooi in mijn verzameling.
Er was ook een winkel met oud linnengoed en stukjes van o.a. oude overhemden. Nu spaar ik dat zelf al jaren op al vind ik het een erg leuk initiatief om ook dat te verkopen en opnieuw te gebruiken. Ik liet de lapjes dus de lapjes en vond wel een oud linnen kussensloopje. Helemaal in de ban van mijn zo geslaagde Marie Betton experimentje uit het vorige blog besloot ik het sloopje te kopen. Ook daar kan ik nog vele mooie borduurwerkjes op gaan maken.
De tentoonstelling in kasteel Cannenburch is vandaag voor het laatst.

Geen opmerkingen: