Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 29 augustus 2010

Blanche de Valck


My name is Hilly and I'm an addict.  Hilly schreef het echt op 30 juli, kort na de vorige Blanche update en haar email was vergezeld van maar liefst 8 foto's met in toenemende mate Blanche-achtige vorderingen. 
 Al zittend op bed bracht ze het eerst tot vier complete alfabetten èn een randje. Haar tornmesje in de aanslag voor als er onverhoopt iets verkeerd zou gaan. 
 Al tuinierend met Paul Biegel kreeg haar lap een rijtje cijfers. 
 Met Margriet de Moor bracht ze het tot vijf rijen letters. "En nu moet ik werken" schreef Hilly erbij
maar dat was niet geheel waar want er lag een nieuw boek naast de nieuwe rij met letters en cijfers

 Even leek het er zelfs op dat lezen belangrijker werd dan borduren maar 
daar piepte dan toch alfabet acht (eight voor de Engelstaligen onder ons) onder de krant vandaan.
 Hilly probeerde nog even of het borduren sneller zou gaan met een moderne versie van het plompje
 maar de stand bleef op die dertigste juli steken op 8 complete rijen van Blanche.
Mijn eigen lapje vordert ook, de stand van hedenmorgen  (29 augustus)  is bijna twee alfabetten. Na Hilly's enorme bijdrage valt dat natuurlijk tamelijk in het niet, maar ik laat ze toch zien.
 al was het maar om vragen te voorkomen :)

 

Geen opmerkingen: