Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 30 april 2008

Vluggertje

Ik dacht het en zij voerde het uit. Speldenkussentjes. Een van mijn nieuwjaarsplannen was om iedere maand een speldenkussentje te maken. Het kwam er niet van. Eergisteren liet Corrie haar verzameling zien en dat inspireerde niet alleen mij om er op door te gaan. Ik denk zo dat er de komende tijd wel meer verzamelingetjes zullen rondzingen op de weblogs. Waaronder de mijne: ik heb ze inmiddels her en der vandaan gesprokkeld en op de foto gezet.
Wat ik Corrie ook vast verklapte is dat ik alsnog ga proberen om iedere maand een Spelden-Dingetje te maken, te beginnen met de maand april en Corrie doet mee. Ik hoop dat we elkaar en anderen zullen inspireren met onze kleine maar o zo nuttige handwerkjes en misschien zijn er wel meer die ons idee gaan volgen. April had nog maar twee dagen dus het werd een "vluggertje" deze keer. Niet zozeer vanwege het werk want ook hier zitten de nodige uurtjes in maar ik had deze al een aantal malen eerder gemaakt en daarna cadeau gedaan. Bij iedere volgende dacht ik: "die wil ik voor mezelf ook nog eens maken" en dat is er dan nu eindelijk van gekomen. Dankzij Corrie dus.

Volgende logje mijn verzameling van speldenkussentjes, mapjes en naaldenboekjes.

ik steek namelijk o v e r a l spelden in ;)

21 Reacties

Geen opmerkingen: