Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 8 april 2008

Pimp een hemdje

Zondagmiddag had ik er eindelijk eens tijd voor. En vooral... ik had inspiratie!
Op verzoek van Sophie die via haar mama liet weten dat ze graag wat leuks op haar hemdjes wilde ben ik met lintjes, lapjes en wat draadjes DMC aan de slag gegaan.

Zie hier wat een middagje geknutsel kan opleveren:

Een klein restje ruitstof en wat DMC, twee piepkleine stukjes lint en meer heeft zo’n maatje 56 toch niet nodig?

Een eenvoudig ajour overslaghemdje van de HEMA met een door mama gekocht gehaakt bloemetje en een stukje roze kant ziet er met een hartje van oma dan zo uit. Langs het hartje en langs de mouwtjes is nog een randje in roze steelsteekjes geborduurd in een bijpassende kleur.

Tot slot

het bekende "Hollandse stofje" op zo’n zelfde hemdje. Bij de hemdjes hoort ook nog een bijpassend broekje.
Vandaag was het weer Sophie-dag. Ze lacht stralend inmiddels en is druk bezig met bewegen.De hemdjes heb ik even boven op haar "gepast" toen ze in de box lag. Volgens mij staan ze schattig!

28 Reacties

Geen opmerkingen: