Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 7 maart 2008

Zij van nuttig en fraai ruimt op

Zo af en toe neem ik iets kleins onder handen wat in de loop der tijden een beetje rommelig is geworden.
Neem deze doos, een prachtige handgemaakte Shakerdoos, die gezellig naast wat andere Shakerdozen mooi staat te zijn op een quiltje.

Tot zover niks aan de hand, de broertjes en zusjes van de doos hebben elk hun inhoud: het kleinste doosje is gevuld met knoopjes, de doos met het hengseltje met kleine proeflapjes die keurig op een stapeltje in de doos prijken, de heel grote doos zit vol met oude handwerkjes van anderen, ook netjes in de doos gerangschikt, nog een andere doos is bijna leeg en heeft nog geen echte bestemming. Alleen met deze doos wil het maar niet lukken.

kijk maar eens hier, dan zie je wat ik bedoel:

leuke bandjes en lintjes, dat wel, maar wat een rommeltje in die doos. Als ik een lintje zoek moet ik tegenwoordig eerst de hele doos omkeren. Dat is niks dacht ik en dus verzon ik een opruimplannetje.

zo gaat het worden: de smalle lintjes en bandjes netjes om een zijdekaartje gewikkeld en op kleur aan een ring. Voor het bredere lint maak ik zelf de kaartjes. Een heel werk maar dan heb je ook wat ;)

ik weet niet of het op deze manier straks nog in deze doos past, maar als dat niet zo is doe ik de lintjes in een HEMA doosje van plastic en verzin ik wel een andere inhoud voor de Shaker box. Netjes wordt het in ieder geval wel.

23 Reacties

Geen opmerkingen: