maandag 10 maart 2008

Bandjes

Ik ben nog steeds bandjes aan het opruimen. Ik moet ook wel want mijn hele tafel ligt nu vol met de inhoud van de doos. De korte en de heel smalle bandjes en lintjes gaan nu hier in:

in de doos waarin ik ook mijn zijdelint bewaar. Er is nog voldoende plaats in en alles ligt overzichtelijk op kleur. Nu ik al mijn bandjes en lintjes weer eens in handen heb jeuken mijn handen om er ook iets mee te doen. Ik denk dat dit opbergsysteempje ook handig is voor de enorme berg met kantjes die ik ook nog ergens heb ;)

Na de kleine stukjes ben ik ook begonnen met het uitzoeken van de langere en bredere bandjes. Ik wikkel ze om een kartonnetje, haal het kartonnetje er voorzichtig uit en doe dan een papieren wikkeltje erom. Super! Een speld erin gaat weliswaar sneller maar geeft op de lange duur toch roestvlekjes en plakband rechtstreeks op het band is ook niet ideaal.
ik ben al een heel eind gekomen:

de blauwe bandjes en de rode zijn al voor een groot deel gedaan

en ook de ecru en witte lintjes zien er weer verzorgd uit:

Deze gaan in een andere plastic doos, een HEMA ‘tje denk ik en dan heb ik de shakerdoos weer leeg voor...?... Dingen.

Ondertussen zag ik bij haar een zakje. Ik maakte hem in het superdesuperreuzegroot. Ik heb hem weer even hier thuis omdat er nog twee bandjes aan moeten om hem aan de rand van de box te kunnen vastmaken. Er kan straks lekker veel speelgoed van Sophie in. Voor de foto heb ik er drie grote kussens ingepropt en nog was hij niet vol.

De Jip en Janneke stof kocht ik een paar jaar geleden met vooruitziende blik bij de HEMA. Ik had genoeg om er ook een overtrek voor het boxkleed van te maken. De lichtblauwe babycord was nog overgebleven uit de periode dat ik voor Elise en haar broertje piepkleine kleertjes naaide. Ik heb nog genoeg over voor een tweede zak, mocht dat nodig zijn.

Had ik verteld dat Sophie zulke poepige teentjes heeft?

Ik zie ze niet zo vaak, alleen bij het huilen, dan gaan de sokjes uit ;)

en dan las ik ook nog iets over handwerken in de media. Dit keer in Elsevier. Omdat ik pas ook bij needles4all een column las over handwerken en nog even terug ging om dat op te zoeken zag ik ook nog een televisie-uitzending die voor ons interessant kan zijn. Morgen bij Max en Loretta, is te gast…. ach, lees dat zelf maar
ik ga nog even wat verder quilten, dag

28 Reacties

Geen opmerkingen: