Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 26 maart 2008

Op opa's quilt

We hadden het zo leuk bedacht vorige week: Sophie was hier en had een schattig groen truitje aan.
Terwijl zij bij Elise op de arm lag, liet ik het quiltwerk van 'de quilt voor hem' zien. Sophie kleurde prachtig bij de quilt dus dachten wij dat het leuk zou zijn om haar straks- als ze wakker was even op de quilt te leggen en daar een mooi fotootje van te maken.

Ik had de quilt en het fototoestel alvast klaar gelegd voor het moment en ondertussen bedacht Elise dat het wel handig zou zijn om nog voor de voeding de foto te maken. Er komt weleens een mondje melk terug en de quilt is natuurlijk niet wasbaar omdat er grote delen niet gequilt zijn.

Sophie werd wakker en met een stralend humeurtje op de quilt gelegd. Het duurde een paar seconden voordat ze door had dat het oppakken uit haar bedje deze keer geen lekkere melk betekende...

Toch levert een huilende Sophie ook een mooi plaatje op

19 Reacties

Geen opmerkingen: