Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 6 maart 2008

Een quilt voor hem, V

Het gaat weer lekker met quilten, nergens meer last van en na een beetje wennen worden mijn steekjes ook weer steeds netter. Het gaat zelfs zo lekker dat ik de afgelopen week bijna iedere dag wel een stukje verder kon quilten aan de quilt voor hem. Voor de andere logs over de quilt voor hem (eerst klik,klik op het linkje) naar beneden scrollen langs Sophie en haar lapje tot je bij een quilt voor hem, deel I bent en dan al lezend weer naar boven.
Kijk dat is nou gemakkelijk: sinds ik mijn nieuwe rubriek "categorieën heb gemaakt vind ik snel de logjes die ik zoek terug. Heerlijk toch?

De eerste twee "droppen" zijn inmiddels helemaal af en daartussen is ook het eerste halve verenpatroon gequilt. Drop drie is al halverwege dus morgen of overmorgen kan ik het eerste hele patroon optekenen en daarna quilten. Dat vind ik het fijnste werk, zo’n maagdelijk lapje ecru met een mooi klassiek verenpatroon zonder dat je rekening hoeft te houden met naadjes. Wat werkt dat heerlijk!

hier nog een stukje van het verenpatroon:

Als alles klaar is moet ik ook nog eens gaan nadenken over het quilten van de rand, maar dat is van later zorg.

12 Reacties

Geen opmerkingen: