Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 18 februari 2008

Even wat anders

De rest van de Sophietje-lap moet even wachten bij gebrek aan foto’s. Morgen zal ik nieuwe maken als ik bij Elise ben.
Tussen mijn eigen handwerkjes door heb ik deze week ook nog een lakentje gepimpt.
Maandag bij het allereerste kraambezoek kreeg ik van Elise een tasje mee met een meter Delftsblauwe tegeltjes stof en twee witte lakentjes: "hier mam, misschien kun jij daar nog wat mee, ik heb daar voorlopig vast geen tijd voor".

Op de markt kocht ik wat bandjes en twee lapjes ruitstof er bij, de een in lichtblauw/wit de ander in rood/wit.
Het eerste lakentje is inmiddels af en neem ik morgen mee. Op deze foto zie je het lakentje en het is ook gelijk een fotoprimeur! Deze heb ik voor het eerst helemaal zelf vanuit mijn fototoestel op mijn weblog gekregen. We leren het wel ;)

25 Reacties

Geen opmerkingen: