Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 28 oktober 2007

Pronken met andermans veren

Afgelopen vrijdag ging de Haagsche bus naar Waalre en ik mocht mee. Het was vroeg opstaan, eindeloos gezellig in de bus, heerlijk om tussen al die mooie quilts te lopen, fijn om langs de winkeltjes te gaan, de bevriende winkeliers te begroeten en als kers op de appelmoes fantastisch om weer met zijn allen te eten in Dickens & Jones in Breda. De Dickens salade was een verrassing, de Lambsrumps met chocoladesaus waanzinnig lekker, het roomijs met warme stoofpeertjes een mooie afsluiting van de maaltijd, de open haard brandde en ieder had het zo te zien en te horen naar haar zin, na een kopje espresso terug in de bus en daar werd opnieuw of nog steeds volop gekwebbeld en werden de gekochte schatten bekeken.

Ik maak bijna nooit foto’s in Waalre, gelukkig was er vrijdag ook iemand van het Eindhovens Dagblad ter plaatse en die maakte dit filmpje. Zet het geluid er even bij aan, veel plezier!
12 Reacties

Geen opmerkingen: