Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 5 november 2007

Een Nuttig Ding

Ik ben lekker bezig met mijn lapjes. Het is knippen en plakken deze keer en voor een nette handwerkster als ik is het heel wat om lapjes uit te knippen en op te strijken met plakvlieseline. Eigenlijk zou ik alles moeten plakken en dan lekker met de naaimachine heen en weer de lapjes er op vast prutsen. Zo ver is het gelukkig niet met mij gekomen, de helft van de lapjes heb ik netjes omgevouwen en onzichtbaar geappliceerd en de rest ben ik alsnog met vlieseline en strijkbout te lijf gegaan. Ik heb nu alle deeltjes in concept klaar en ben nu druk bezig om het op te naaien en van siersteekjes te voorzien. Met de hand natuurlijk, wat dacht je wel ;)
Ondertussen overleg ik per email met Anny, mijn medecursist over onze vorderingen.
Wat is het jammer dat ik niet alvast een voorproefje kan laten zien van het wandkleedje voor de babykamer van Elise.

Om niet opnieuw een fotoloos logje te presenteren heb ik een foto van een van mijn Nuttige Dingen gemaakt. Het is een nuttig handwerkapparaatje en ik kocht het in een doosje met de handleiding erbij. Het is gemaakt in Engeland en ik heb het(nog) niet geprobeerd.

iemand enig idee wat het is ?
17 Reacties

Geen opmerkingen: