Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 14 november 2007

Uit de kast

Nee, dit logje gaat niet over de door minister Plasterk zo gewenste 'coming out day' ofwel de uit-de-kast-dag. Ik ben eergisteren letterlijk de kast ingedoken om voor Elise een stukje nostalgie op te zoeken.
Ik schreef in het logje lapjes, poes en quilt dat ik een wandquiltje maak voor haar babykamer.

Dat herinnerde aan het wandkleed wat ik zelf indertijd kreeg bij de geboorte van Elise. Het was gemaakt door mijn vader, mijn moeder en mijn zus en geen van drieën heb ik ooit verdacht van enige handwerkactiviteit. Mijn vader kon goed tekenen dat wel. Het kleed is door hen zelf ontworpen en getekend en is voorzien van allerlei grappige details.

Dit is het wandquiltje in zijn geheel

en ik denk dat ze veel plezier hebben gehad destijds want er zit de nodige humor in verwerkt. Hier


zie je mij in diverse stadia van buikbolling klarinet spelen. Ik speelde indertijd professioneel klarinet en een week of zes voor de bevallingsdatum had ik mijn laatste concert in de hal van de Doelen in Rotterdam en het orkest had besloten spelend op te komen. We kwamen links en rechts van achter het publiek op en precies bij het trio stonden we na een ingewikkelde draai met de neus richting publiek. Ik speelde 1e klarinet dus ik stond vooraan met de Buik prominent voorop. Bij het figuurtje rechtsonder houd ik twee trommelstokjes vast. Mijn vader had erg veel fantasie :)

Dit vind ik ook een leuke:

ons kattenstel, poes Bilenka in witte wol en kater Sojoez in zwart ribfluweel.

en wat dacht je van dit

mijn muzikale waslijntje met in elke boomtop een geborduurd vogeltje en kijk eens naar de babykamer

Ik vond behalve dit leuke kleedje nog meer dingetjes in de kast maar daarover later meer

21 Reacties

Geen opmerkingen: