Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 13 oktober 2007

Hoera

Het was velen niet ontgaan, ik had wat te vieren gisteren. Het was gezellig en feestelijk, ik ben vreselijk verwend en na een lekker ontbijtje zijn de logerende kinderen nu net de deur uit.
Tijd om a) op te ruimen en b) een logje te schrijven over de handwerkerige kant van mijn verjaardag want die was er ook.

Van quiltvriendinnen kreeg ik een bedeltje met een ananas, de pineapple is een bekend quiltpatroon en staat ook een beetje symbool voor het quilten, een super cadeau! er waren kaarten met een quilt of van een quiltende vriendin, van mijn dochter kreeg ik als "bij-cadeautje" een dagje uit naar de tentoonstelling Haagse hofmode, zij schreef er laatst ook al een logje over en het lijkt me erg leuk om daar heen te gaan. Elise en ik hebben alvast een datum in de agenda’s gezet. Ik voelde me erg verwend, dank jullie wel!

en dan kreeg ik ook nog dit:

het kwam in een envelop geadresseerd aan Nuttig en Fraai (zo wordt mijn weblog ook bij tante pos op de kaart gezet :) en daarin trof ik een kaart aan met prachtige rijk geklede corsetjes. De lieve tekst in de kaart verwees naar het pakje in roze papier waarin "zachte mooie warme feestelijke sokken voor op de bank" werden beloofd.

Dat bleek een understatement: er kwamen Superzachte, Schitterend mooie, letterlijk, want de wol heeft een klein zilveren glimdraadje, Feestelijke Verwensokken voor op bank. Yvonnep, want zij stuurde ze: ik ben er heel heel erg blij mee, niet alleen omdat ze zo mooi zijn en ook nog eens precies passen maar vooral ook omdat ze met liefde door jou zijn gebreid en ik weet hoeveel werk je speciaal voor mij hieraan hebt gehad. Heel hartelijk bedankt, ik zal ze met veel plezier dragen en ervan genieten – op de bank met een glaasje wijn erbij en een hapje

nog even een detail van de SuperSokken:

een erg mooi ajourpatroontje. Ik heb ook met bewondering gekeken naar het prachtige breiwerk en de keurige teen en hiel. Ik brei zelf geen sokken dus ik vind dit reuze knap.
25 Reacties

Geen opmerkingen: