Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 14 februari 2007

Valentijn

Gisteren was ik in de plaatselijke boekwinkel en mijn oog viel op onderstaand boekje:

Behalve de uitbundig gekleurde kaft viel mijn oog ook op de prijs: €7,95
Daar moest even in gebladerd worden en na langdurig bladeren, wegleggen en nog eens bladeren werd besloten om het boekje te kopen; je kunt daar toch niet een hele middag in die winkel staan bladeren.
Het is een leuk boekje met allerlei nuttige breitips, je vindt er geen complete beschrijvingen van truien of sokken in maar wel een hoop leuke patroontjes waaronder deze:

Voor ik het wist was ik niet bezig met het borduren van mijn knottedoek- dat was ik wel van plan, maar zat ik te breien. Tegen middernacht was mijn Sampler M gegroeid met drie hartpatroontjes.
Een goed begin van Valentijn ;)
Mijn breirol heeft nu 66 patroontjes, na het laatste patroon van Carla heb ik de laatste patronen van mijn eigen Sampler gebreid waaronder het stukje met de letters TS en het jaartal 93. Toen ik de cijfers op een stukje patroonpapier had getekend bleek het wat gemakkelijker om te ontcijferen. Leuk dat mijn oude breirol behalve initialen van de maakster ook een datering heeft. Als mijn eigen Sampler klaar is zal ik hem opnieuw dateren en mijn eigen initialen toevoegen. Op die manier zijn er in de toekomst geen vragen.

Yesterday I found this book "knitting techniques" in the local bookshop. Inside  the book I saw  this adorable  heartpatterns so I decided to knit them for Valentine's day.  I finished knitting just before midnight, so I think it was a nice beginning of mij Valentine's day.
I have 66 patterns now on Sampler M, after Carla's latest pattern I knitted the last pattern of my own antique Sampler. It is dated '93, meaning 1893 en is signed TS. I'm very pleased my Sampler was dated. When I have completed my Sampler I will date it again and sign with my own initials so there will be no questions in the future.

16 opmerkingen:

Berthi zei

Marcella, helemaal te gek!!! Wat is dit weer ontzettend mooi gedaan!!
Het lijkt me behoorlijk wat telwerk om de gaatjes, voor een mooi hart, zo goed op zijn plaats te krijgen.
Dit is weer volop genieten van 'Nuttig en Fraai' handwerk van Marcella!!

basje zei

marcella, ere wie ere toekomt,, het is zo leuk geworden, en wat leuk om de letters van de oude rol terug te laten komne, Dit is toch wel een heel mooi exemplaar geworden

marian'ne m zei

Wat mooi werk weer, echt een kunstwerk zo'n lange rol. Leuk de data's erbij.

En het boekje lijkt mij ook leuk. Ik raak niet uitgehold (fietst) met alle tips hier en daar :-)).

ingrid zei

Marcella, wat een leuk idee! Wat zou ik graag eens bij jou om het hoekje willen kijken,...een schatkamer aan handwerkjuweeltjes! Fijne avond!

Bert(ie) zei

mooi, mooi, mooi! en een leuke valentijnslog.

friesfroukje zei

mooie breirol hoor! Leuk dat je die op je log hebt staan, o ik moet er hoognodig weer eens mee verder! Leuk boekje trouwens!

Tijm zei

Wat prachtig en wat toepasselijk die hartjes. Ik vind je rol erg erg mooi!!

marian'ne m zei

Goedemorgen Marcella, wat vraagjes :-))
Is het een recent boekje dank je !??
In een gewone boekenwinkel gekocht (niet een witte)?
Staat het patroon van dat haasje erin ?

Dat wil ik namelijk graag maken en daar dit in het Hollands is zou ik daar wel blij mee zijn.

lieke zei

wat een leuk boekje. waar heb je het gekocht. Ook leuk die hartjespatronen

marcella zei

@Marianne, het boekje is nieuw ( 2007) en in de gewone boekwinkel gekocht. Het patroon is van Debbie Bliss maar het staat niet in het boek. het is echt een techniekenboek en géén boek met ontwerpen erin.

@Lieke, op www.librero.nl vind je meer info over het boek en je kunt er in "bladeren". Er staan nog meer leuke (brei-)boeken

marian'ne m zei

Dank U !!:-)).

Ben al even in de boekenzaken op zoek geweest maar hier niet gevonden.

Wilma zei

Mooi Marcella. Leuk om de rol te merken. Heb ik ook gedaan. Als ik jou zo bezig zie is het gewoon jammer dat de mijne af is.......Wacht maar op het volgende projekt van Carla!!

Leuk boekje, zeer nuttig en fraai!!

yvonnep zei

stuk weggevallen dus, waarin ik op het tafeltje achter me keek, ongelukkig, omdat er 66 tentamens liggen om na te kijken. :-)

yvonnep zei

Marcella, stop! 66 patroontjes, waar haal je de tijd vandaan - <kijkt timide naar achteren waar een stapel van 66 tentamens ligt om na te kijken.

marcella zei

66 tentamens is wel véél! ik zal even ophouden met breien, straks groeit jouw stapel er nog van aan ;)
Sterkte!
ps. je sjaal is prachtig

Mary zei

hier bij de plaatselijke boekenwinkel hadden ze nog meer van die "Librero"boeken, ook deze, maar ik heb de haaktechnieken meegenomen; ze hadden ook naaitechnieken en borduurtechnieken, allemaal stuk voor stuk heel goed beschreven, maar ik heb me dus kunnen inhouden .... leuk al die gebreide hartjes !!!