Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 15 februari 2007

romantisch nacht met Gérard

Gisteren was het Valentijn en dan wil een mens wel eens wat. Omdat  we een dvd-ding hebben kopen we ook met enige regelmaat dvd's in,  tel daar een goed gevuld wijnrek bij op en je hebt bijna alle ingrediënten voor een gezellige avond.
Om een uur of half negen zetten wij (mijn lief en ik) ons voor de tv met een vers stokbrood, heerlijke kaas en een fles uitstekende wijn. De avondvullende film was de graaf van Monte Cristo in de versie met Gérard Depardieu als Edmond Dantes en zijn dochter Julie als Valentine. Een uitstekende keus voor een gezellige avond.
Hadden we bijtijds op het doosje gekeken dan hadden we eerder gemerkt dat er niet minder dan zeven(!)  uur film te bekijken was. De avond vloog om en de wijn verdween op wonderbaarlijke wijze; voor we het wisten was het half twee....en het eind van de film  in zicht -dachten wij.
Mooi niet!  Om kwart over vier  kwam alles weer goed en konden wij tevreden naar bed.
Dit moet ik niet te vaak doen ;)
Kreeg ik ook nog een lief cadeautje van mijn lief. Sinds Kerst bedel ik weer; van hem kreeg ik toen dit armbandje met bedel, van zoonlief en lief  meisje het bedeltje met de kip. ( ter nagedachtenis aan mijn eigen kipje). Sinds gisteren hangt er dit Cherubijntje bij.

14 opmerkingen:

ingrid zei

Schattig!! En wat een leuke avond. Doet me aan m'n studentenleven denken,... Heb eventjes de foto van je armband aan mijn Lief laten zien (hint,...)

Die met dat kipje is ook zo leuk. Ik had zelf een zeer dierbaar kipje "Jacobakip" genaamd, zo'n gezellig pittig wijffie! Je verdedigde haar talloze kroost zeer fel! Zij had geen blijf-van-mijn-lijf-huis nodig.

En verder nog wat jeugdsentiment, mijn vader had vroeger een gebitsplaatje, jawel net die twee hoektanden,...tijdens een griezelfilm liet hij dat plaatje naar beneden zakken! Weeeeh! Ik schrok me altijd wezenloos,...durfde 's-nachts niet meer het bed uit om naar de wc te gaan.

En heb je lekker lang uitgeslapen,....

Groetjes van Ingrid.

marian'ne m zei

Zo dat klinkt gezellig, dat je het uitgekeken hebt.

Mooi armbandje, de bedels zitten er op een aparte manier aan, worden die ook vasthgezet.
Cherubijntje kan zo ook aan het orgel hangen, zo middeleeuws.

Marga zei

Dat je het op hebt kunnen brengen om tot zo laat, of zo je wilt....zo vroeg, te kijken. Dat moet wl een erg mooie film zijn geweest of erg gezellig met manlief op de bank.
Mooie bedels ook!

marcella zei

@Marianne, de bedeltjes zitten als een soort kralen aan de armband geregen. je kunt ze eventueel vastzetten met een stoppertje

Tijm zei

Wat een bijzondere armband.Zo heb ik ze nog nooit gezien.

Mij kun je aanvegen na 22.00 uur dus zo'n film, nee die ha dik nooit uit zitten kijken.

Wilma zei

Marcella......wat gezellig zo'n avond met manlief!!
Wat een mooie armband.....nog nooit zoiets gezien. Erg mooi!!!

Mij kun je aanvegen na zo'n lange film.....

Bert(ie) zei

Dit klinkt als een heel gezellige avond! Die dvd hebben wij ook al een hele tijd liggen, wist niet dat de film zo lang was, fijn dat ik nu gewaarschuwd ben. Wij zullen er maar een x-delige serie van maken, onze oogjes vallen na tienen ook toe...

anneke zei

leuk leuk leuk!
als je toch de tijd een beetje aan jezelf hebt... maar ik vrees dat m'n zitvlees zo'n lange zit niet had verdragen.

veel plezier met je nieuwe bedel.

groetjes
Anneke

Berthi zei

Dit is op en top Valentijn!!!

Knap om het zolang vol te houden achter de beeldbuis. Dat zou mij niet lukken!!

Prachtige armband en nu helemaal met zo'n mooi verhaal erbij!!

annette-p zei

Dit is wel een gedenkwaardige Valentijn geworden!!

yvonnep zei

Oh, lachen, dat hebben wij met Napoléon gehad (ook Franse film dus natuurlijk met Gérard!)... leuk bedeltje.

marcella zei

Het wordt steeds erger ;)
die hadden wij vorige week ( Napoléon), maar dan in stukjes (de film ;)

yvonnep zei

Hoezo? Een Franse film is niet Frans als Gérard er niet in zit! Toch? Ken je de films van Pagnol... Gloire de mon père et Chateau de ma mère?

marcella zei

@ hoezo erger? we kijken dezelfde films (en luisteren dezelfde opera's) gelukkig vertel je me ook iets nieuws: de films van Pagnol. ga er naar op zoek als ik weer eens in de winkel ben. Wij hebben ons ooit op vakantie erg geamuseerd met tais-toi via de laptop en die ken je vast ook ;)