Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 18 februari 2007

Een dagje uit naar Sassendonk

Om kwart over acht 's morgens vertrokken we met de trein naar Sassendonk . Met goed gevulde portemonnees en een uitstekend humeur bereikten we na een korte wandeling de plaats van bestemming: de IJsselhallen.  Nog maar net binnen keek ik bij de koffiebalie recht in het gezicht van Marga die met Birgit aan het shoppen was. Tijdens het wachten op "ons bakkie" hebben we gezellig bijgepraat.
Bij winkeltje twee liep ik "Steekje vast" Anneke tegen het lijf- of beter gezegd: zij herkende mijn rug ;).
Ik heb nog opgelet of ik haar soms zag met haar zus en hun mam maar naar later bleek verrichte zij toen al scheppend werk in haar tuin.
In de rustige momenten nam ik even  tijd om langs te gaan voor een babbeltje met  Liezbeth en Liesbeth.
Wat  er verder zoal te doen was? Er waren mini-workshopjes en een enorme hoeveelheid winkels met boeken, wolletjes, garens,  linnen, lapjes, vilt, hebbedingetjes en patronen. Ik zag minimens tevreden zitten in een bak met bolletjes wol, we lunchten, bespraken onze aankoopjes, we bladerden in boeken, bevoelden lapjes en garens, adviseerden elkaar - ik heb de standaard voor mijn borduurraam uiteindelijk niet gekocht en gingen uiteindelijk uren later dan we vooraf bedacht hadden richting station.
We liepen net langs de conducteur toen wij achter ons een oudere dame hoorden vragen "conducteur kunt u mij zeggen waar ik nu ben?  Wij keken elkaar aan en schoten in de lach. Die mevrouw had gezien wat wij nog niet ontdekt hadden: op het perron hingen bordjes met Sassendonk, de benaming van Zwolle in carnavalstijd. Ik kan me haar verwarring voorstellen.

Natuurlijk "mogen" jullie een foto met mijn aankoopjes: twee patronen, de een van een stoplap en de ander van een weeshuislapje,  een mooi setje kaarten, twee strengetjes Gloriana zijde en drie strengen Venus perlé nummer acht.

Op de terugweg hebben we met een beker koffie  in de trein nogmaals genoten van elkaars aankopen.
Mijn reisgenoten hadden meer: twee kochten er een daglichtlamp, mooie borduurpatronen,  DMC, een flinke hoeveelheid wol om te vilten plus de materialen die je daar verder bij nodig hebt (erg leuk om met de kleinkinderen te doen)  en vast nog meer dingetjes die ik nu even  allemaal vergeten ben.  We werden omringd door andere dames die ook met enorme hoeveelheden tasjes vol handwerkdingen  op weg naar huis waren.
Het was een  fantastisch gezellig dagje uit!

32 opmerkingen:

annette-p zei

Jij heb ook een gezellige dag gehad in Zwolle!
En met mooie patroontjes naar huis gegaan. Je zult je deze zomer niet hoeven te vervelen!

Marion zei

Ohw wat ben je bescheiden geweest :D Ik heb de hele boel leeggekocht, maar ja het was ook mijn eerste keer.
De kaarten heb ik ook, ze zijn prachtig hè? ;D En ja voor Gloriana ben ik ook bezweken. Je kan mijn extravagantie op mijn log lezen.

Dagdag!
Marion

Tijm zei

Wat gezellig om te lezen dat jij het met je medereizigers ook zo leuk gehad hebt!
Jammer dat we elkaar niet ontmoet hadden. je hhad gelijk, ik was in de tuin aan het werk: anderhalf uur kruiwagens slepen en daarna de boel gladharken en meer van die zaken.
Vandaag trouwens weer want ik kreeg het gister (door de beurs) niet af.

marian'ne m zei

ZOOOO lekker !!!!!

Nieuwe patronen bij/van Merkwaardig !???

Ja je bent idd bescheiden, heb bij Marion gekeken maar ik werd misselijk !!!!
(psssst, beetje jaloers denk ik):-)))).

marcella zei

Marianne, je ziet beslist een beetje groen ;)
patronen zijn idd van merkwaardig.

Tijm ik zag aan de tijd waarop je logje 1 schreef dat er waarschijnlijk niet heel veel tijd was dat wij samen in het gebouw waren. Gelukkig had je mooi weer tijdens het harken, heerlijk toch?

Marion wat heb je mooie dingen gekocht. en zo véél ;)

Berthi zei

Leuk dat je bij de stand van Merkwaardig bent geweest om daar patronen en kaarten te kopen.
Ik geloof dat er in dit setje kaarten een bekende merklap zit???:-)

Heerlijk zo'n dagje uit!! En dan nog zoveel bekende mensen tegen komen, is helemaal leuk!!

marian'ne m zei

Ik ben weer een beetje bijgekomen hoor !!!
Is de stoplap van Els van Gans !??

Wilma zei

Hele mooie aanwinsten!!
Heerlijk om te zien wat iedeen heeft gekocht. Leuk!! Moet dit maar onthouden voor volgend jaar!!

lieke zei

Klinkt geweldig. Volgende keer wil ik ook gaan hoor.

anneke zei

ik ben me niet al te veel te buiten gegaan, maar heb toch een aantal nieuwe patronen, linnen en nog wat ditjes en datjes gekocht. het nagenieten is ook heel leuk!
zelf had ik niet zo veel tijd, we hadden nog een heel programma die dag, maar het was toch heel erg leuk.

groetjes
Anneke

Betty zei

Dat ziet er leuk uit, al die aankopen. Ik had wel gelezen over de beurs, maar ik leef nu een beetje in een vacuum en ben vooral met oude kostuums bezig en schorten maken! Als ik dan al dat mooie garen zie, wil ik ook borduren (ik ben met een klein paaslapje bezig met kippetjes!).

Annita zei

Wat leuk om alle enthousiaste verhalen uit Zwolle te lezen

Berthi zei

@marian'ne m, nee niet de stoplap van Els van Gans.
Wellicht zit er een Zeeuwse merklap bij!

basje zei

wat een leuke dag, ik lees dat nu eerst, was in de lapenmand , maar ben eruitgekropen, wat moet er veeel gelachen zijn en de aankopen , hoe vind je het telkens weer,

yvonnep zei

Keurig aankoopbeleid. Ik was er een dag eerder en was minder keurig. En weet niet waar ik het moet laten...:-)

marian'ne m zei

http://www.quiltfotos.web-log.nl/

Kwam hier een leuk gedichtje tegen !???

marian'ne m zei

Wordt wel bijna tijd voor een " tussen stand knottedoek " logje :-))).

marcella zei

@marianne:'t is ook al bijna "af" ahum ;)

@yvonnep, hier het zelfde probleem: waar láát ik het allemaal. Ik ben flink aan 't opruimen en wegbrengen naar de kringloop ( dan voel ik me minder schuldig ;) ik hoef in ieder geval de komende dertig jaar niks bij te kopen. Of ik dat kan laten is een ander verhaal

marian'ne m zei

OOOO jij hebt er schik in, leuk !!!!

Marianne zei

Het is moeilijk als je zoveel handwerkspullen hebt van jaren terug om die mooie van tegenwoordig toch te laten liggen... Ik kan ook nog jaren vooruit met wol (zeker 20 vuilniszakken vol), lappen en lapjes (22 bananendozen vol) en dan nog al dat kleinere spul.
Ik breng deze week een hoop boeken weg zodat ik weer ruimte krijg voor mijn andere boeken. Je moet gewoon keuzes maken: het huis dicht laten groeien of af en toe toch iets wegdoen. Laatste is moeilijk en emotioneel soms ook :-)

Berthi zei

@Marianne, 20 vuilniszakken en 22 bananendozen..... die zolder van je barst uit zijn voegen!!:-))

Betty zei

Dit klinkt erg bekend in mijn oren, mijn zolder is ook te klein, terwijl ik ernaast ook nog het atelier heb! Soms denk ik weleens: als er iets met mij zou gebeuren wie moet dit allemaal opruimen? Arme kinderen. Marcelle ik had een vraagje over patchwork van Willemien Bruigom-Six, weet jij (of iemand anders?) of er van haar werk een overzicht is of losse foto's, ik ben ernaar op zoek!

marcella zei

Betty, Misschien dat haar "buren" den Haan en Wagemakers je vraag kunnen beantwoorden. ze heeft in 2004 in Waalre gehangen met een aantal van haar quilts, daar heb ik wel foto's van als je wilt kan ik je die per email sturen.

en ondertussen ruimen we verder op en knotten voort aan De Doek ;)

Marianne zei

De helft daarvan is geërfd... dus nog moeilijker om weg te doen. Vorige zomer heb ik met flink uitzoeken zo maar 4 dozen weggedaan :-) De zolder staat ook een beetje erg vol... altijd verrassend daar, dat wel. Mijn dochter ziet het ook niet zitten als er ooit wat met mij gebeurt en vraagt nu al wat ze ermee moet. Dan voel ik me wel eens schuldig dat ik haar daar niet mee op moet zadelen (net als mijn moeder mij alles naliet). Dus ik moet nodig mijn materialen gaan verwerken.

marcella zei

@marianne, ik heb twee keer een huis op geruimd en dat leert je wel om dingen weg te gooien. De eerste keer hebben we veel dingen in dozen meegenomen en op zolder gezet om later te bekijken. Tot nu toe zijn ze daar niet vanaf gekomen. De tweede keer heb ik ter plekke gesorteerd, her en der uitgedeeld - en niets meegnomen wat ik niet echt graag wilde hebben. Ik leer nog steeds bij op "opruim-gebied". Eigenlijk heb ik hetzelfde probleem in de tuin, dan staat er zo'n eenzaam krokusje midden op je pad te bloeien. Dat moet eruit natuurlijk maar dat vind ik dan zonde :(

Betty zei

Laten staan!! Het is zo uitgebloeid, dan pas weghalen. Marcella, het is gelukt met de foto's: alle 15, je bent super! Wat zijn ze prachtig. Bedankt!

basje zei

het voorjaar zit zeker in de lucht allemaal opruimen en eenplekje creeren voor de volgende aanschaffen

basje zei

Crosussen vallen niet onder het hoofdstuk opruimen , daar ga je omheen en ze komen volgend jaar weer terug

Marianne zei

Het is gemakkelijk eigen spullen weg te doen dan geerfde spullen.... teveel emoties en herinneringen... Met mondjesmaat gooi ik daar bij iedere ronde steeds wat van weg. kan het nog steeds niet 'goed'.
Maar van handwerkspullen gaat niks weg, dan maar heeeeeel veeeeeeeeeeel.

marcella zei

@ Marianne, met "een huis opgeruimd" bedoelde ik geërfde spullen. Maar 't blijft moeilijk, dat wel. we blijven leren ;)

Betty zei

Het is zo leuk om die oude blogjes van je te lezen en te bewonderen, wat een mooie dingen heb jij zoal gemaakt, ik denk dat ik werk van jou wel in Brielle heb gezien, daar kwam met enige regelmaat om stofjes te kopen. De laatste foto is ook binnen, bedankt

marcella zei

Betty, dat kan wel kloppen van Brielle, een stuk of vijftien van mijn quilts heeft daar een maand gehangen in 2006 of eind 2005.