Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 15 januari 2007

Snipperdag

Week een van dit jaar heb ik hard gewerkt aan een Baltimore blok, week twee stond in het teken van de zelf ontworpen  merklap. Mijn geborduurde huisje is  klaar en ik ben inmiddels begonnen aan de rand.
Deze week begin ik aan een mini-quiltje. Ik heb vandaag eerst lapjes gesneden en daarna heb ik mijn snippertjesdoos uit de kast gehaald.
Valt hier nog wat mee te beginnen?

Natuurlijk wel, wacht maar eens af !

Nog meer zuinigheid ;)

17 opmerkingen:

Tijm zei

Wat leuk een snipperdoosje.Erg handig voor miniquiltjes lijkt mij!!!
Je maakt me nieuwschierig wat je er mee gaat doen.

lieke zei

Ik ben benieuwd...

Wilma :o) zei

Oh spannend!! Ben benieuwd wat je ervan gaat maken!!! Netuurlijk kan je daar nog erg veel mee. Geen snippertje verspillen hoor!!! Moet ook maar eens wat met mijn 'snippertjes'gaan doen!!! Snippertjes genoeg!!
;o)

marian'ne m zei

HE lekker snippertjes !!! Wie wat bewaard heeft wat...(ja, een heel vol huis, net als bij ons :-))).

Lukt dat nog wel om te snijden/knippen. Op de draad of zo !??

annette-p zei

O, heerlijk zo'n doos!
Wat kun je daar lekker mee prutsen. Eerst kleur sorteren, kijken of er genoeg is, strijken en dan: dan mag je snijden!!

Bert(ie) zei

leuke foto, die snippertjes stof op die strookjes hout. succes!

Berthi zei

Ik wacht geduldig.....!

Ria zei

Ik ben reuze benieuwd naar je snipperquiltje en borduurlap.Ik vind het heel leuk om je vorderingen te volgen.

basje zei

wat een snipperdag ewn wat een enrgie in het nieuwe jaar, Ik heb een bloemen kransje en een halve rand en een begin van een huisje, ben heel nieuwsgierig wat de rest al heeft gedaan

basje zei

zie nu pas dat je vloer in logcabind ligt leuk, toen je die aanbracht was je ook al een quiltster???

marcella zei

Basje, jij hebt ook al veel gedaan. Ik ben ook erg benieuwd naar de merklappen van de anderen. Vooral de eerste keer, het kijken naar de kleuren en de stijl en het linnen. Nog twee weken moeten we geduld hebben.
Die vleor ligt er al een tijdje maar ik geloof dat ik toen al wel aan het quilten was. Ik heb in de hal ook een quiltpatroon in linoleum, dat lag er al voor ik wist wat een quilt was ;)

Mary zei

snippers ????? ik heb er ook heeeeel veeeeel. Hier nog zo'n UFO met snippers : http://www.mzingstra.photosite.com/diversen/Kaleidoscoop.html , moet nodig weer eens verder gaan ..........

Yarnlot zei

Als Belgische vind ik die cartoon echt schitterend! Vooral dat het om zelfkritiek gaat,haha. Zelf bewaar ik ook elk restje garen, en soms komt daar iets moois uit, zoals laatst een sjaal gehaakt uit allemaal
verschillende vierkantjes.

Yarnlot zei

Als Belgische vind ik die cartoon echt schitterend! Vooral dat het om zelfkritiek gaat,haha. Zelf bewaar ik ook elk restje garen, en soms komt daar iets moois uit, zoals laatst een sjaal gehaakt uit allemaal
verschillende vierkantjes.

marcella zei

dat wordt mooi, Mary! ik vind scrapquilts altijd erg leuk om te maken, je pakt gewoon wat er voor je neus ligt en het komt (bijna) altijd goed.
Ik ben heel benieuwd naar je gehaakte shawl. haken komt ook weer helemaal in geloof ik. Echt iets weggooien kunnen handwerktsters geloof ik niet ;)
( gelukkig kunnen wij hier nog om ons zelf lachen ;)

marian'ne m zei

Mary, zeker afmaken, mooi al die sterren. En wat een kleine stukjes !!

Marcella, misschien bedoelt Yarnlot deze !!!

http://yarnlot.blogspot.com/2007/01/japanese-wrap-finale-finals-na-een.html

yvonnep zei

Wat ik zo leuk vind aan di equilt van mary is dat het zo natuurlijk lijkt dat al die lapjes bij elkaar passen, alsof dat niet komt door zorgvuldig uitzoekwerk! Cartoon is leuk. Wij gaan voortaan via Duitsland naar Frankrijk. Ik wil wel tol betalen, à la mode de la France.