Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 8 januari 2007

Besjes

Het jaar was nog geen week oud en ik had zowaar al besjes geproduceerd. Ik maakte er 48 en ze vormen samen met 32 blaadjes en een schoenveter een aardig kransje.
Vorige week dinsdag zat ik nog te dubben of ik wel verder zou gaan met mijn Baltimore blokken of dat ik eerst liever met een heel nieuw project zou beginnen. Dinsdagavond alsnog braaf begonnen met Baltimore-blok vier en ineens had ik de smaak te pakken: de ene na de andere bes rolde (soms letterlijk ;) uit mijn vingers.
Ik liet jullie dus niet zomaar een week log-loos, dit had een Hoger Doel.  Zie hier het resultaat van een week 'noeste'inspanning:

Het probleem van besjes is dat ze rond zijn. Het valt nog niet mee om dat zo te krijgen, voor je het weet produceer je een kubus of een braampje en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als ik zo nodig een blokje kaas had willen appliceren dan had ik wel een geel lapje genomen, nietwaar? Maar goed, de besjes zitten erop of eraan, 't is maar hoe je 't bekijkt en van haar mag ik nu wat anders gaan doen.
In februari ga  ik verder met blok vijf (van de negen)

15 opmerkingen:

Paulie zei

Geen wonder dat die besjes je zo bezig hielden, het zijn er heel wat en wat een mooi blok heb je ervan gemaakt.
De moeite waard om even je weblog te bezoeken.

lieke zei

Wat heb je dat mooi gemaakt zeg. Ze zien er echt heel leuk uit, maar die besjes lijken me inderdaad verdomde moeilijk (niet dat ik het kan of zoiets, maar met scrappen heb ik ook altijd de grootst mogelijke moeite met rondknippen)

Wilma :o) zei

Heel mooi Marcella!! Het is knap gemaakt!! Het valt mij elke keer weer tegen om mooie vormen te krijgen. Knap hoor!!

marian'ne m zei

PRACHTIG !!! Marcella, zo mooi gelijkmatig, maar ja dat is jou wel toevertrouwd :-)).

Wat voor materiaal zijn de besjes en hoe maak je ze rond/bol !??

marcella zei

Marianne, de besjes zijn van stof. Deze besjes zijn nu nog plat. als ik later een rondje erachter wegknip gaat de batting van de quilt (de vulling) een beetje daar doorheen en dan bolt het licht op. Een andere manier is een rondje stof omrijgen, draad aantrekken en dan stijf opvullen met een restje vulsel, dichtnaaien en op het blok rijgen. in dat laatste geval krijg je echt een bolrond besje.

Berthi zei

Het vele werk wordt beloond!!! Het ziet er zoals altijd weer schitterend uit!!
Je Baltimore begint ook al op te schieten, bijna op de helft!!

Mary zei

wat ontzettend mooi Marcella!!!

Tijm zei

Wat veel werk en wat onztettend mooi! Ik heb enorme bewondering voor je doorzettingsvermogen en je preciese manier van werken.

marian'ne m zei

Bedankt voor de uitleg.

Een Baltimore is toch wel heel speciaal, ik vind ze prachtig.
Heeft het ook zo'n oude geschiedenis !?

marian'ne m zei

Ga googlen zou Juul zeggen, dus bij deze een mooie link.

http://www.wilmakarels.nl/applicatiequilts.html

Marlies zei

Mooi zeg al die besjes , wat een friemelwerk! Mooi zijn die Baltimorequilts toch he , ik heb tot 2 keer toe een poging gedaan om ook een Baltimore te gaan maken , tot 2 keer toe niet verder gekomen dan een startblok en wat klein oefengedoe , ik denk toch dat een masterpiece niet voor mij bestemd is.[of zou ik er toch niet genoeg geduld voor hebben? ;-0 ]
Marlies

basje zei

Narcella, ze zijn super, wat een mmoi blok het wordt een prachtige wuilt , nu nog even de andere , moet kunnen en het jaar is nog niet om, dus volgend jaar staat de balttmore bij je lijstje afgenmaakte werkstukkeb

marcella zei

na die negen blokken moet ik nog een rand tekenen en uitvoeren en dan alles nog "even" quilten. hm, ik weet het nog niet hoor of het dit jaar afkomt, Basje
Ik ben nu bezig met plan B, een stukje linnen omrijgen en vakken plaatsen.

yvonnep zei

Mooi joh, ik vind dat Baltimore wel iets hebben.

Ria van Os zei

Hallo Marcella, je besjes zijn echt mooi rond, knap werk hoor, ben benieuwd naar de volgende blokken.