Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 17 januari 2007

Mam, hij is af!

Onderstaande mail met foto's kreeg ik van Elise:
Hier de foto van mijn borduurtje en de erbarmelijke omstandigheden waarin ik dit werk heb moeten voltooien. Je jongste kleinpoes Bumi vond het namelijk nodig mij bij iedere steek te vergezellen. Ik dacht zondag :"ik ga eens lekker verder aan mijn borduurseltje." Dus ik ga lekker op de bank zitten, dekentje over mijn benen want in die hoek is het nog wel eens koud en ik heb daar mijn spullen bij de hand. Ik zit amper of Bumi springt op mijn schoot. Ik duw haar weg want ze gaat precies zitten waar ik haar niet wil hebben. Ze draait zich om en gaat weer zitten. Ik pak haar op en zet haar neer bij mijn schat die naast me op de andere bank zit en wil gaan beginnen. Ik draai me om mijn spullen te pakken en mademoiselle zit alweer als een prinses op mijn schoot. Uiteindelijk had ze zich een beetje languit op mijn benen gedrapeerd. Ik zet de schoenendoos waarin mijn spullen zitten op mijn schoot, achter haar koninklijke bips. Bumi gooit zichzelf languit nog wat verder naar achter zodat de doos nu op haar rug ligt en ze doet haar ogen dicht. Nou ja, dan maar zo borduren...De hele middag heeft ze op mijn schoot gelegen, steeds verder onderuit zakkend en zichzelf nog verder slap uitrekkend. Het was eigenlijk best aandoenlijk om te zien...toen ik mijn werkje klaar had keek ze op en liet zich van mijn schoot vallen...rekte zich nog even uit met een flinke gaap en ging naar de keuken om te eten....rare poes!
Maar goed, het borduurtje is af en bij deze een foto van borduurtje en de slapende prinses op mijn schoot...
Kussie, Liesje

23 opmerkingen:

marcella zei

kind, ik ben hartstikke trots op je. Ik wist wel dat je Dingen kon ;)
knuffel voor de sleeping Beauty ( en voor haar grote zus natuurlijk).

marian'ne m zei

Wat een leuk hart Elise, mooie kleuren en vormen. Goed van je hoor, en heb je nu de 'feeling' voor borduren gekregen !!!
Je hebt het snel gedaan, en dat onder die erbarmelijke omstandigheden !!! :-)).

Heerlijk die eigenwijze poezen, dit is nog een jonkie denk ik. Met een mooie koningklijke naam.

http://www.agoodyarn.net/Images/KnittingImages/KittensWithYarnB.jpg

Berthi zei

Wat een mooi hartjeslap! Mijn dochter Eline (haar tweede naam is Elise) is tot nu toe niet verder gekomen dan enkele kruisjes op een lapje!

Ik begrijp Bumi helemaal!:-)

Berthi zei

@marian'ne m, weer zo'n grappige prent!

lieke zei

Wat een mooi borduurseltje zeg. Echt super. En wat een schat van een kat is dat zeg. Tja, wie heeft er ooit gezegd dat huisdieren handig zijn als je iets wilt doen?

Ria zei

Liesje prachtige kleurige harten heb je borduurd.mooi gemaakt,en dat onder deze omstangigheden.
Ik probeer ook wel eens een naaldje te breien maar mijn plekje wordt dan bijna helemaal in beslag genomen door 2kleine hondjes.En ze zijn nog lekker warm ook.

basje zei

ere wiw ere toekomt. wat moet je trots zijn op Eline Marcella en de harten zijn enig ook de kat

Marlies zei

Leuk zeg dat verhaaltje van je kleinpoes!!!!! Het is een mooie poes , geef haar maar een koninklijk knuffie van mij! Zo herkenbaar die eigenwijze poesenelletjes , ik kan er vergif op innemen als ik me een avond of zo wil installeren om te gaan handwerken , Nel Pientje en Muisie , ieder om de beurt komen dan lekker zeuren om aandacht , gaan op mijn arm liggen , duwen hun koppie in m'n nek , zo knus he , soms pakken ze zelfs mijn schaartje af , ja echt waar , nou ja leuk is het wel , ik heb een kleinhond , Bo heet ze , een doedel maar een beetje te groot om op schoot te hebben , 35 kilo , een heerlijk Rotweiler-meisje!
Wat een leuk borduursel , heeft je dochter dat zelf ontworpen , kleurtjes uitgezocht , gaat ze het inlijsten , hoe groot is het?
Geef je dochter een GROOT compliment voor haar werk! Zo zie je maar , de genen die je er hebt ingestopt komen er wel uit!
Marlies

Marianne (Libracat) zei

Wat een dotje!!! Tegen zo'n ding kan je toch geen nee zeggen als dat op je schoot komt liggen...ik in ieder geval niet.

Mooie hartenlap ook!

Tijm zei

Wat een leuk verhaal en wat een prachtig borduurwerkje!

Mary zei

ooooh wat een lief poesje (ik heb zelf een hond, maar ben meer een kattenmens!) en het borduursel van Elise, helemaal prachtig !!! vooral omdat het hartjes zijn!!

Betty zei

Wat mooi die hartjes, zelf al een week op zoek naar hartjes patronen in al m'n tijdschriften. En nu,zomaar, een prachtige hartjes lapje! knap hoor Elise

Liesje zei

Dank dank voor alle leuke reacties....
@ Betty: deze komt uit een boekje van dmc..staat helemaal vol met hartjes patronen. Ik ga er nog veel meer maken want ze zijn allemaal heel erg leuk!

@ Marlies: Hij is ongeveer 15 bij 15 cm schat ik..en poes is ook meestal heel lief hoor! Ze is heel goed in troosten en t is ook een goede wekker. Ze is zelfs zo eigenwijs dat ze een eigen web-log heeft maar die verwaarloost ze de laatste tijd..

@ Marian'ne: de feeling had ik al, maar de aandacht was de laatste jaren een beetje verslapt omdat ik meer bezig was met quilten,iets waar ik dus nu geen tijd/zin en ruimte voor heb. Daarnaast maak ik ook nog sieraden.

Binnenkort komt mijn nichtje Eline langs met haar lappen en dan gaan we kussentjes naaien voor op haar bed. Zo geef ook ik het stokje weer door....

marcella zei

Leuk, Elise, dat is weer nieuws voor mij dat jij Eline gaat leren naaien. Dat wordt vast een succes!

marian'ne m zei

Goed Elise dat je het stokje weer door gaat geven. Zo hebben we het allemaal moeten leren, dat iemand de tijd en het enthousiasme had om het over te brengen.

Liesje zei

Eline en ik knutselen en frutselen al heel wat jaren samen, zo maken we ook veel sieraden samen en hebben we allebei een poedel "gepimpt" deze zomer. Dat was een actie van de bijenkorf waarmee je een prijs kon winnen. Door omstandigheden hebben we hem allebei niet ingestuurd maar wel afgemaakt. Grappig was dat ze uiteindelijk heel veel op elkaar lijken terwijl we ze afzonderlijk versierd hebben...

Berthi zei

@Liesje, ik heb hele leuke 'pimp' poedels bij de Bijenkorf gezien!
Misschien leuk om je poedel te laten zien op de weblog van je moeder?

anneke zei

leuk leuk leuk!

leuk verhaal, leuk borduurtje en leuk katje. lijkt me supergezellig, een dimensie die ik nog niet ken: borduren met een beest op schoot...

maar complimenten: borduurtje ziet er mooi en vrolijk uit.

groetjes

Yarnlot zei

Zowel het poezenkind als het hartjeslapje zijn om ter schattigst. Bumi wordt vast een echte schoonheid!

femmy zei

wat een prachtig geborduurd hart. heb jij ook een titel van het boekje ?

Liesje zei

@ femmy: het is een boekje van DMC, special edition met als titel Heart Coeur.

annette-h zei

Leuk lapje Elise! Wat ga je er mee doen?
Ik heb hem ook af liggen en het moet een kussentje worden. Het blijft alleen steken op het maken van het binnenkussentje...

Cindy zei

erg mooi, uit het DMC boekje he? Ik heb ook nog 10.000 dingen die ik wil borduren, maar ja, ik werk ook nog (voor de centen) 37 uur p/w bij een baas... en het huishouden moet ook gebeuren... en die poes... klinkt precies zoals mijn Kitti, altijd ergens willen liggen waar het niet kan/mag...