zaterdag 22 juli 2006

breitje

Vandaag "mogen" we weer verder breien bij Carla. Voor dat ik  daar  ga kijken mogen jullie eerst mijn breitje zien.
Maar eerst nog wat anders.
Mijn Quakerlapjis ook af ...op de afwerking na. Ik denk dat ik hem niet inlijst maar  met een open zoompje afwerk.
hierbij een fotootje:

Ik ben natuurlijk deze week alweer met een nieuw borduurproject gestart en dat is een replica stoplapje uit 1829.
Mijn Sampler M...
Ik heb deel een van het project opnieuw gebreid in de vakantie. Ik brei met katoen nr twaalf en ik had thuis de keuze tussen naalden een en naalden twee. Met naaldjes een breide niet lekker, zeker niet als er steekjes samen gebreid moesten worden, dus die vielen al snel af. Met naalden twee ging het prima maar Pietje precies als ik soms ben vond ik het resultaat net iets te los gebreid. In een borduurwinkel in Annecy kon ik gelukkig naaldjes anderhalf kopen. Bij terugkomst in het hotel ben ik direct begonnen met breien, min of meer uit mijn hoofd want ik had de chart van de letter M vergeten mee te nemen. Toch was het opnieuw gebreide stukje vrij snel af. Nu was ik pas echt tevreden met het resultaat; het is net wat vaster gebreid en de gaatjes van de letter M komen iets mooier in het patroon naar voren. Bij thuiskomst lagen er twee nieuwe patroontjes te wachten. Ik heb mijn eigen oude rol erbij gepakt en ben aan de slag gegaan. Als snel besloten om de tussen-ribbel van Sampler M te vervangen door het tussenstukje uit mijn rol gevolgd door patroontje twee. Die vond ik wat  kort, het patroontje wordt maar drie keer herhaald. Omdat bij mijn rol alle patroontjes ongeveer even lang zijn besloot ik door te breien in patroon twee. Daarna volgde opnieuw  "mijn" tussenstukje en daarna patroontje drie. Ook dat  heb ik meer keren herhaald dan Carla aangaf.
Na enige bestudering van mijn oude rol bleek steekje twee ook daar in voor te komen, maar dan met  een kleine wijziging, in plaats van een baan van  drie steken ribbels  tussen de sneeuwklokjes  had mijn rol banen van  twee steken ribbels ertussen. Een klein verschil maar toch net  even anders. Omdat ik nog tijd over had voor we een nieuw patroontje zouden krijgen heb ik de tweede versie sneeeuwklokjes ook nog gebreid. Mijn rol groeit....en hoe ;)
20 opmerkingen:

marian'ne m zei

Marcella, goed hoor!!!!!

Mooi fijntjes je Quaker en mooie kleuren.

En leuk gedaan zo je breirol, met de extra steek. De tussentour maakt het mooi duidelijk en eigen. Straks weer lekker doorbreien Truus:-)))).

Zweefmakreel zei

Prachtig, dit is ook cultureel erfgoed.

Ria zei

Jij wel al klaar met je quakertje .Prachtig geworden Marcella.Ik ben nog steeds met de letters bezig.
Breiwerkje is heel leuk zo met je eigen inbreng.

marcella zei

Zweefmakreel, ik ben ben jou ook even gaan kijken en ik kom zeker nog eens terug. Leuk web-log!

marcella zei

@ Marianne *grijns* ( sstttttt...)

marcella zei

@Ria, ik zag het ineens weer allemaal prima en dat bij een klein bedlampje in een hotelkamer. Ik had nogal fijn linnen genomen ( 19 dr) en ik zag het een tijdje gewoon niet zo goed, dat schoot dus niet erg op, maar nu gaat het ineens weer best.

Juul :o) zei

Ze zijn beide erg mooi!
Leuk is dat tussenrandje in je breirol. :o)

ingrid zei

Okeeee, nu ga ik er ook aan geloven,...heb me aangemeld!!!!!

Het ziet er heel mooi uit, Marcella!

annette-h zei

Zit weer te genieten achter de pc. Heel mooi allemaal. de foto's uit Frankrijk trouwens ook.

marcella zei

@Ingrid, Leuk dat je ook mee doet, het is niet echt veel werk hoor per week en het groeit langzaam maar aan het eind heb je toch nog een flink eind. Ik heb al snuffelend alweer zulke leuke patroontjes gezien in boeken ook. Als ik Na Carla's M en de aanvullingen van mijn eigen rol nog meer wil ga ik gewoon zelf verder.
@ Juul, ik vond "mijn" randje ook erg leuk, vandaar dat ik een beetje van sampler M ben afgedwaald, het moet tenslotte ook een beetje mijn Ding worden.

marcella zei

@ Annette, bedankt voor je reactie. altijd leuk om te merken dat je met plezier gelezen wordt. Frankrijk gaat nog verder, maar ik moest eerst even mijn breitje showen ;)

marcella zei

Truus breit, hoor je de pennetjes tikken?

marian'ne m zei

Ik hoor niets meer T. , klaar??

marcella zei

Yep.
fotootje?

marian'ne m zei

Hi,hi, ja natuurlijk!!!!!

marian'ne m zei

Of bedoel je een foto van mijn kant, het toestel is nog uit logeren met de fotografeuze:-)).

Berthi zei

Twee prachtige werkstukken.... eentje klaar en de andere vordert!
Mijn moeder is nog niet begonnen met de breistekenlap. Ik heb de patronen uitgeprint, maar moet ze nog bezorgen bij haar. Aangezien ze niet bij mij om de hoek woont, duurt dat eventjes.
Maar het zou me verbazen als de breilap niet klaar zou komen.
Leuk Ingrid, dat jij ook gaat beginnen. Ik las het net op de site.
Ook las ik dat Marcella een dubbelnaam of zoiets heeft!?:)))

Lous zei

Ondanks al de warmte heb je wel erg hard gewerkt Marcella.

Tanja zei

wat n ontzettend leuke site heb je, ik ben ook handwerkverslaafd, alleen doordat ik alleenstaande moeder van 3 jongens ben wil dat niet altijd lukken haha, ook teken en knutsel ik graag. Ik ben 46 jr en heb t breien van m,n moeder en oma geleerd, jammer dat ze t niet meer op school leren trouwens groetjes Tanja

marcella zei

Tanja, dat vind ik ook, maar als ik zie hoeveel (jonge) vrouwen tegenwoordig weer aan het breien zijn denk ik dat het wel meevalt met de "verloren" kennis. Met drie jongens thuis zul je inderdaad nog niet heel veel tijd voor jezelf hebben.