vrijdag 17 april 2020

Genoeg wol in huis

We zijn alweer een covid-blijf-in-huis week verder. We bleven weer een week met zijn tweetjes in ons huisje met tuin. Dat laatste is wel een geweldig iets in Coronatijden. Lekker even naar buiten, genieten van de plantjes met vaak een zonnetje op je bol. In de vrije (haha) uurtjes borduurde ik lekker voort op mijn wolwerkje. Hoe meer mijn wollen tuintje groeide, hoe blijer ik er van werd.
In een eerder blogje liet ik jullie drie naalden'boekjes' zien, ook deze zijn van wol. Eentje kreeg een nieuw huis, de andere twee bleven hier. Aan een van de twee maakte ik aan de onderkant, waar je het naaldencompartimentje uittrekt een helft van een Noorse tinnen sluiting vast. Ik kreeg het ooit van een vriendin die helaas niet meer leeft. Echt handig was het niet daar, het was nogal zwaar. Al 'zaaiend' aan mijn wollen boeketje besloot ik het er af te halen en ergens anders opnieuw te gebruiken.
Het stukje tin ging er dus af en ik naaide aan het naaldenetuitje een vogeltje....De keus van het vogeltje was niet 'zomaar'.... Kijk maar eens hier :
Voor mijn tuintje in wording vond ik in de doos met Marker lintjes en lapjes een stukje machinaal kraaienlint. Prachtig, ik vind het zo mooi passen bij de bloemetjes. En het stukje tin? dat kreeg een eervol plekje aan de bovenkant van mijn tasje. Nu willen julie vast weten hoe mijn wolwerkje geworden is?
dit tasje is af en ik ben inmiddels gestart met een nieuw borduurwerkje. Er is immers......'Genoeg wol in huis' Blijf gezond en houdt het gezellig.......

7 opmerkingen:

Lida zei

Schattig tasje geworden en de vogeltjes passen perfect bij elkaar. Groetjes
Lida

Coby Breitner zei

Ben zo benieuwd waar je de wolletjes koopt en dat garen?

Truus zei

Het tasje is prachtig geworden!
Je kunt nog wel even vooruit met borduren.
Vandaag weer zonnig weer-dat wordt genieten.
Goed weekend en blijf gezond.
groetjes, Truus uit Drenthe

Ria, zei

Prachtig!! Bloemen vervelen nooit. Het 'stukje tin' komt zo ook veel beter tot zijn recht.

kaneeltje zei

Kwijl,kwijl! Wat is het prachtig!❤️
Ik ben ooit gestart met een Marker lijfje maar dan met gewone wol, had er geen plezier in. Misschien eens wat borduurwol aanschaffen....

marcella zei

@Coby, de wollen voorkant was een restantje van de stof die ik voor de e-cursus Marken kocht op Marken. De achterkant was een wollen stofstaaltje wat ik ooit vond bij de kringloop. Je zou eens kunnen kijken bij een meubelstoffeerder of er effen wollen stofstaaltjes te koop zijn. Het DMC garen, laine de médicis, kocht ik ooit op een workshop. Je kunt ook Appleton Crewelwol gebruiken of eens informeren bij Blomsterstuga. Daar kocht ik handgeverfd garen wat ook deels in het tasje verwerkt is

Anny zei

Dat is toch gewoon hardstikke mooi! Ik in eerste instantie denken: oh, heeft ze dat echt zelf gemaakt? Je verveelt je gelukkig nog niet> Blijf gezond.En groetjes van ons allemaal.