Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 7 december 2015

Willemien Bruigom-Six

In 2006 blogde ik al heel nuttig en fraai en schreef in dat jaar in augustus een stukje over Willemien Bruigom Six. De aanleiding weet ik niet meer en ik gebruikte destijds een van de foto's die ik in Waalre maakte toen daar in 2004 een kleine expo was van het werk van deze bijzondere quiltster. Inmiddels is mevrouw Bruigom-Six overleden al leeft ze nog voort in haar opmerkelijke werkstukken. Kort geleden kwam haar naam weer ter sprake en dit keer had dat niet te maken met haar quiltwerk, maar met een 'collage' van oude borduurwerkjes. Heel bijzonder! Voor nu beperk ik me tot de foto's die ik in 2004 maakte tijdens ons busreisje met de plaatselijke quiltsters naar Waalre. Alhoewel de quilts van mevrouw Bruigom zeker niet 'mooi' gemaakt zijn en zeker ook niet gemaakt zijn van 'perfekt bij elkaar passende stofjes' zijn het wel echte lappendekens met een warme uitstraling. Eigenlijk moet je ook wel een beetje lef hebben om zo tegen alle 'regels' in je dekentjes te maken. Mooi van lelijkheid, zou je kunnen zeggen. Of bijzonder en opmerkelijk op z'n minst! meer over Willemien lees je in het blogje uit 2006 ( zie linkje hierboven) en op onderstaande foto die ik ook in 2006 maakte.

7 opmerkingen:

Marianne zei

Jeetje is dat alweer zo lang geleden... je blogje, de quilts in mijn dorp..."Mooi van lelijkheid, maar warm", ja dat is het helemaal!
*Marianne*

Annelies zei

Ik kan me dit blokje niet meer herinneren. Ik hou erg van dit soort quilts.

Monica zei

Marcella, weet je wat het is met zulke quilts, ze zijn zo ongelooflijk persoonlijk in elkaar gezet. Ik heb via de foto's geprobeerd de structuur te vinden, maar dan ontdek je hoe ingewikkeld deze quilts eigenlijk zijn. Ik vind ze prachtig en zou eigenlijk willen dat ik dát kon met zo'n vrijheid te werken.

Johanna Faber zei

Wat een schitterend quilt!
Liefs vanuit Zweden

Anny zei

Je snapt zeker wel dat deze dekentjes mijn hart hebben gestolen!Oh, als ik toch eens tijd had!
En heeft Sint die jou als hulpsinterklaas had benoemd goed uitgepakt in de quiltwinkel?

betty prins zei

Wat leuk Marcella dat je de quilts nog eens laat zien, ik ben zo benieuwd naar haar borduurwerk collage, kan niet anders dan dat die ook fantastisch is...
Ik ben een groot fan van haar quilts, maar dat weet je vast nog wel!

Martine zei

Heel bijzondere quilts en wat een mooie kleuren.