Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 24 december 2015

Morgen is het kerstmis. Ik wil jullie allen heel fijne en gezellige dagen toewensen en voor het nieuwe jaar alle goeds! Of 'mijn' Maria klaar is met de kerstdagen valt nog te bezien, al ben ik inmiddels een heel eind gekomen:

9 opmerkingen:

Truus zei

Jullie ook fijne Kerstdagen en een voorspoedig en gezond nieuwjaar.
Als je 'Maria' niet af krijgt voor de Kerst dan heb je nog iets te handwerken tijdens deze dagen tenzij jullie veel bezoek krijgen.
groetjes, Truus uit Drenthe

Wilma Kuin zei

Fijne dagen! Erg mooi,... het schiet lekker op...

Anny zei

Och, misschien kun je Maria wel af maken tijdens de kerstdagen. Een gezellige tijd toegewenst. Anny en de hondjes.

Ineke zei

Fijne feestdagen

Janine zei

Hele fijne dagen voor jou en iedereen die jouw lief is, en wat een schattig patroon zeg die bovenste, helemaal weg van.

kaneeltje zei

Hopelijk heb je tijd en rust om heerlijk verder te borduren aan Maria !
Voor jou en je dierbaren hele fijne Kerstdagen toegewenst, skype ze !
Je eerste Kerst zonder je moeder, geniet van de herinneringen die in deze dagen bij je opkomen. Je rouwfase was al eerder ingegaan, maar lichamelijk was ze er nog wel bij vorig jaar. Een dikke knuffel en veel sterkte !

Guusje, zei

Ook voor jullie hele fijne en gezellige Kerstdagen.

Gerard zei

Ik wens jou een heel mooi, gelukkig, gezond, creatief en humorvol 2016 toe!
Hoe staat het nu met jouw Maria-lap?

marcella zei

Dank je wel, Gerard, en Maria?? Die is klaar, gezoomd en wel....