Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 9 december 2015

eenvoud en verfijning

Wie mijn nuttige en fraaie handwerken een beetje volgt begrijpt dat er ook met kerst een ingetogen en verfijnde sfeer in mijn huis zal komen. Vandaag heb ik mijn boompje geplant van zolder gehaald, tesamen met drie overvolle dozen met ..eh....'balletjes'. Wie mij al langer volgt weet dat ik ook met enige regelmaat mijn nieuwste aanwinsten voor bovengenoemd boompje show...In september waren we in de Elzas en daar bezoeken we altijd de winkel van Käthe Wohlfahrt die een groot assortiment heeft in Onze Smaak. Mijn lief ging de deur uit met een kreeft; je moet er maar opkomen :)
Ter muzikale ondersteuning adviseer ik bijgaande muziek Ik was zelf niet van plan om iets te kopen maar kwam op de valreep dit vosje tegen:
"Hebbon", riep alles in mij dus ook Vosje mocht mee naar huis. Ook bij Vosje vond ik een prachtig muzikaal eerbetoon. Sinterklaas bracht een koekoek mee, bij het versieren van de boom vond ik maar liefst drie koekoeksklokken, maar los had ik er nog geen een.
. ik wil het laatste muziekstuk dan ook met veel plezier opdragen aan...Le Cucu. Hier het boompje bij avond....
straks lekker genieten van het gedane werk

6 opmerkingen:

kaneeltje zei

Een paar jaar geleden hebben wij onze ogen uitgekeken bij Käthe Wohlfart in de Elzas, wat een prachtige kerstversiering hebben ze daar. Natuurlijk namen we midden in de zomer ook wat mee naar huis. Jullie aankopen zijn prachtig ! Leuk om zo je verzameling steeds aan te vullen !

Truus zei

Wat leuk om zo steeds enkele bijzondere kerstversieringen mee te nemen.
In Engeland hebben we ook wel eens tijdens de zomervakantie iets meegenomen voor onze Kerstboom. Telkens weer als de boom staat zie je dierbare herinneringen hangen.
Nu staat de kerstboom nog niet maar dat zal dit weekend vast wel gebeuren.
Gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Wilma Kuin zei

De boom is prachtig!! Ik ben van de overvolle bomen en dit jaar zelfs twee... en toch vind ik dit prachtig. Bizar toch? Zo anders en zo mooi... komt misschien door de ballen. Ehm... noem je dit wel ballen?

Anny zei

Een prachtige boom! Dat vosje is schattig! Pas je wel op met eventuele kipjes in de boom?

Gerard zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Gerard zei

Hele grappige kerst"ballen", nou ja, hoe noem je het als het geen bal-vormen zijn? Zo is het een kleurrijke boom en dat ziet er stralend uit.
Wij hebben een jonge poes die met alles wat hangt, beweegt, licht geeft en wat op garen lijkt wil spelen, dus dit jaar GEEN kerstboom, onze kerstballen zijn bijna allemaal nog van glas en op Facebook hebben we "KATastrofes" gezien van kerstbomen die om vielen door de poes!