Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 30 december 2015

herinneringen

Een paar weken geleden keek ik weer eens bij Ebay, op zoek naar een leuk handwerkDingetje. Een paar kleine klompjes trokken mijn aandacht.
Niet zozeer de klompjes zelf of de vrolijke kersjes op de voorkant. Dat ze met z'n tweetjes waren was op zich fijn en dat ze ook nog eens in goede staat waren ook, met het speldenkussentjes nog helemaal intact en met een passend koperen vingerhoedje. Toch was dat allemaal niet waar mijn oog op viel en wat ik met mijn neus op het scherm probeerde te lezen.....Schoorl! Ze kwamen uit Schoorl en vermoedelijk uit de tijd (of mogelijk wat eerder) dat wij met ons gezin, mijn vader, moeder en zus een dorpje verder zomervakantie vierden.
Wij gingen naar Groet en omdat mijn moeder graag en veel wandelde hebben wij in de 'Groet-vakanties' heel veel van de omgeving gezien. Vaak liepen we door naar Bergen en dan kregen we onderweg een ijsje. Het waren voor mij heerlijke vakanties met het strand, de polder en de uren op mijn knietjes naast de oude meneer D waar wij 'huurden', de rozenkweker die alle geduld had met mijn gevraag. De klompjes kocht ik in via Ebay Engeland en nu zijn ze weer waar ze horen, in Nederland :) Ik ben er zó blij mee. Jut en Jul uit Volendam die ik in Frankrijk op een brocante vond ruziën wie er het eerst uit varen mag
Ondertussen is mijn Leidsche lap klaar (die ligt onder de klompjes) en ook ben ik een heel eind gevorderd met het zakje voor 2016. Er zit een heel tevreden mens dit blogje te schrijven......

5 opmerkingen:

Jeanny zei

Mooie aanwinst, zeker met die herinneringen erbij!
Fijne jaarwisseling en een mooi 2016.

Monica zei

Wat een lieverds die klompjes. En wat heb jij daar weer een prachtig borduurwerk onder liggen.

Truus zei

Deze klompjes hebben op je liggen wachten en heel speciaal voor jou met deze fijne herinneringen die je hier aan hebt.
Je Leidsche lap ziet er mooi uit voor zover het te zien is en Maria heb je ook al klaar.
Goede jaarwisseling.
groetjes,Truus uit Drenthe

Anny zei

Weer thuis na heel veel omzwervingen! Alle goede voor 2016. Veel gezondheid en creativiteit. Anny.

Johanna Faber zei

Vanuit Zweden wensen wij, jullie een heel gelukkig Nieuwjaar en een heel gelukkig en gezond 2016

Liefs Joke